Kategorier
Fangstrapporter

Esrum Sø leverer

Hej alle,

Søndag den 1. november endte med at blive en fantastisk dag på Esrum Sø for Peter, Emil og undertegnede. De store aborrer var nemlig i hugget.

 

Vi havde dagen før brugt et par timer på at fange agnfisk i den rigtige størrelse og var søndag klar til et seriøst aborresats. Vel ude på søen kunne vi konstatere, at der allerede lå en håndfuld både på en af de gode knolde, som vi ellers meget gerne havde besøgt. Konsekvensen blev, at vi startede omkring en anden knold, men det var nu heller ikke så ringe endda. Der var godt med småfisk på loddet, ligesom at enkelte større fisk også kunne spottes. Det blev hurtigt til en mindre gedde og lidt efter snuppede Emil en fin gedde i 6-kilos klassen. Mens Emil stadig havde sin gedde i nettet blev en af mine bundfiskede skaller brutalt indhaleret og efter et hurtigt modhug kunne jeg straks mærke, at dette måtte være en stor aborre. Min erfaring er, at de store aborrer ofte fighter noget anderledes end gedder i samme størrelse. Således har jeg oplevet, at aborrerne tager hidsige udløb direkte mod bunden, mens gedder ofte går mere tungt og kan finde på at trække ud til siderne og op i vandet. Efter lidt tovtrækkeri ender aborren i mit pandenet og et stort YES gjalder over søen. De andre både kunne vist ikke undgå at høre det:-) Aborren er hele 48 cm lang og vejer 1.570 gram.

En dejlig fangst og dagen er allerede reddet.  

Peter er den næste, som en times tid senere får et godt hug og han kan efter en heftig fight lande en meget flot aborre på 46 cm og 1.450 gram.

Endnu en rigtig god fisk, og stemningen ombord er i top. De næste timer sker der ikke så meget andet end at vi får nogle småfisk. På falderebet sen eftermiddag tager vi en hurtig beslutning og skifter til et andet normalt produktivt område. Her får Emil først en 4 kilos gedde og kort efter en meget flot aborre på hele 50 cm og 1.680 gram (billede øverst). Efter et par hurtige billeder bliver den genudsat i fin form.

Lykken er stor, idet vort målrettede aborresats i den grad har givet pote. Alle tre aborrer bliver naturligvis tilmeldt Esrum Open, hvor Nive Å´s Lystfiskerforening nu på tredje år har markeret sig stærkt i toppen af tabellen.                     

Knæk & bræk

Klaus