Kategorier
Fangstrapporter

Makreller, hornfisk, fladfisk, og torsk fra Øresund samt en pæn gedde fra Susåen

Hej alle,

Ask har været ude på Øresund og det har givet sig udslag i følgende meldinger fra tre forskellige ture:

Melding 1:

Hej Klaus,

Den 26.-27. maj skulle en kammerat og jeg have været på kattetur med MS Bodil fra Thyborøn. Grejet var top-tunet, bilen var tanket og kølekassen klar til fisk, men ak og ve. 10-12 m/s fra vest er ikke havvejr, så turen blev aflyst.

I stedet tog vi en tur på sundet, hvor en svensk turbåd havde haft rigtigt godt fiskeri de foregående dage. Fiskene stod næsten alle andre steder end på bunden, så efter en formiddag, der ikke bød på mere end 5-6 mellemfisk spiste vi frokost på Ven og kiggede på vejrudsigten igen. Det skulle blæse noget op, så vi besluttede at sejle i læ af Danmark og trolle op og ned langs kysten. 

Her var der vilde mængder tokilos torsk, men de ørreder vi havde håbet på udeblev. De kunne nok ikke komme til for torskene, der huggede med et par minutters mellemrum. Eneste anden art på dagen var en hornfisk på 502 gram og 73 cm. 

Melding 2:

Hej Klaus,

Jeg har også været ude med min søn, for at fange sild til den føromtalte kattetur. 1 sild på 150 gram blev det til, selvom vi søgte fra E7 til M4, men der var som blæst for fisk. Vi sluttede med at fiske flade, og her var der virkeligt isinger på finnerne. Vi fik vel 30-40 stk op til 300 gram, et par skrubber op til 500 gram og så en enkelt rødspætte til Laurits (hans første) inden vi løb tør for orm efter 45 minutter.

Melding 3:

Hej Klaus

Har været endnu en tur på Øresund og trolle. 
Denne gang med Jens Blom, og til vores store forbløffelse var der allerede makreller i ganske fine mængder. Jens fik endda éen der var lidt større end denne på 44 cm og 740 gram. 

Ellers bød dagen på fint fiskeri med omkring 40 torsk, 6-8 hornfisk, ligeså mange makreller og en enkelt havørred.

Venlig Hilsen

Ask Peter Futtrup

Mange tak til Ask for rapporterne. Som supplement til ovenstående har jeg også modtaget en melding fra Jens Blom 

Hej Klaus,
 
Jeg havde Ask med ude på en Øresundstur og jeg vil i den forbindelse gerne tilmelde en makrel på 780 g og en hornfisk på 670 g til årets fisker konkurrencen.

Iøvrigt vil jeg fra Ions og min tur på Øresund den 3. maj tilmelde en torsk på 6,2 kg. Ion fik på denne tur en hornfisk på 530 g og en havørred på 1,4 kg
 
Mvh
Jens Blom

Tak til Ask og Jens for rapporterne. Fine fangster, især af makreller og hornfisk. Sjovt at makrellerne allerede er til at fange nu, hvor meget andet fiskeri er skubbet som følge af det kolde majvejr.

Undertegnede har også været ude, og det blev denne gang Susåen, der fik besøg. Jeg skulle ellers have været på Tystrup Sø, men vinden var simpelthen for kraftig til, at det var forsvarligt uden benzin- eller elmotor, der ikke er tilladt. Helt uforståeligt iøvrigt, at man ikke må sejle med en lydløs elmotor.

Jeg havde købt fiskekort på turistbureauet i Næstved og for 75 kr får man adgang til et par af NS48´s fiskevande, heriblandt forskellige stræk af Susåen. Det udleverede materiale virker dog temmelig forældet med billeder, der er mere end 10-12 år gamle. Jeg var dog ligeglad, da jeg har god fidus til et helt særligt stræk af åen. Her har jeg tidligere haft et godt fiskeri i vinterperioden. 

Efter at have forceret en ekstremt ujævn mark med køer og sumpområder nåede jeg frem til åen. Flot klart vand, relativt pæn vandføring og åkander på vej op. Meget lovende!

Jerkbait gav ingenting, men med en Westin wobler i geddefarve var der gevinst henover et dybere og mere roligt strømmende parti. Et godt hug afløst af et par gode udløb og et enkelt spring i fuld figur, og så var gedden, der var fint kroget i saksen klar til landing. Her hjalp teleskopnettet, idet jeg lige skulle ud over et sivparti.

En flot gedde på 7,9 kg og 98 cm. Så var jeg igang.

Det blev til 4 mere, men dog i nogle mere normale størrelser op til knap 4,5 kg. Jeg sluttede fiskeriet, da det i tillæg til de allestedsnærværende byger pludselig begyndte at lyne og tordne. Så er det bestemt ikke sjovt at vade rundt på en mark med en kulfiberstang..

Knæk og bræk

Klaus