Kategorier
Fangstrapporter

Pinsegedder fra de store sjællandske søer

Hej alle,

Som nogen måske har bemærket har jeg geddefeber i øjeblikket og det eneste der hjælper er endnu en tur. Den tog jeg på i lørdags, hvor det lykkedes at overliste 6 gedder med største på 9,85 kg og 112 cm.

Dagens makker, Cato, snuppede også 6 gedder, med største på 7,5 kg. Alle gedder taget på store rudskaller fisket under flåd.

Ion Hoe Nielsen har også været ude i Pinsen. Hans tur gik til Esrum Sø og han skriver:

Hej Klaus og alle I andre,

Der er bare nogle ture, hvor man helst skal være to i båden – bare for god ordens skyld. En sådan tur havde jeg søndag den 24. maj i tidsrummet 10.30- 17. Målet var et seriøst sats efter søørred og så naturligvis at få nogle gedder i tale.

Jeg har jo set en del søørreder på søen gennem de sidste år og har altid gerne villet fange en. Så med downriggers og apex og hvad man ellers kan finde på, drog jeg nordpå fra Sørup Havn og satte grej imens.

Allerede efter en time var der kontakt på en apex i pastelfarver fisket 12 fod ude og 18 fod nede, men som ved så mange andre lejligheder skulle det gå galt under fighten og jeg kunne noget ærgerlig se en flot fisk på (forsigtigt estimat) 60 cm tage afsked med apex og mit fotoalbum…. 

Jeg gav den dog en skalle og fortsatte på forskellige dybder i samme område nogle timer, indtil jeg blev enig med mig selv om at finde på noget andet. 
Jeg krydsede søen og fandt min favoritplads med alle stænger sat på favoritdybden 4,5-6,5 meter helt kystnært. På et flag på plotteren kom så dagens første geddehug og det var en karl af dimensioner, som jeg ikke har set på Esrum før, 101 cm og 9 fuldfede kilo! Sådan en giver en mand i båd og sidevind sved på panden skal jeg hilse at sige! 

Efter lidt panik og sammenfiltring, mål, vægt, genudsætning osv., gik stangen på modsatte side. Min rød-hvide Westin havde overlistet endnu en bandit. Stadig med sved på panden fra den seneste fight, var denne ikke mindre ivrig og en flot fisk kom op på 7,3 kg! “Så mangler vi bare en til. Så er der hattrick på 5 + gedder på en time. Det har du aldrig prøvet før” – tænkte jeg, og efter at have vendt i bunden af bugten og nærmet mig mærket fra sidste fisk – lykkedes det faktisk! 5,1 kg rasende møgdyr, der gav dagens mest sindssyge fight og i øvrigt også var uterlig på dæk… 

Det var i tidsrummet 14-15, at der skete noget på Esrum Sø i dag for mit vedkommende. Derefter gik turen sydpå og jeg oplevede den største stime fødefisk nogensinde på 20 meter vand. På loddet så det ud som om bunden hævede sig og på en strækning på ca. 400 meter(!) drev jeg i lige linje i ikke mindre end 6 meter dybrød fisk på loddet. Hvad det var for noget får vi ikke at vide her. Det var småt til minipirk og ophængerflue, men spændende at se.

Venlig hilsen

Ion

Tillykke til Ion med de fine gedder, hvor jeg gætter på, at den største tilmeldes Esrum Open. Flot med tre 5+ gedder i båden på Esrum Sø. Det er virkelig sjældent at man oplever det. Sjovt også med satset efter søørred, som vi er mange, der også godt kunne tænke os at prøve kræfter med.

Knæk & bræk

Klaus