Kategorier
Fangstrapporter

Drømmefiskeri på Vancouver Island, Canada

Hej alle,

En af foreningens fedtfinnespecialister, Peter Lottrup, har igen været udenlands, nærmere bestemt Vancouver Island, British Columbia i Canada. Det har vi andre så heldigvis også fornøjelse af. Læs med her om det drømmefiskeri Peter oplevede:

Vancouver Island. 18. – 20. oktober 2014

Ankom fredag aften i storm og regnvejr. Snakkede med Curtis (guide), som var meget urolig for fiskeriet, grundet den megen regn. Vandmængden i de fleste floder var steget med faktor 30-50 på en uge.

Næste morgen kørte vi en time nordvestpå til en super lækker flod. Vandstanden var høj, men vandet rimelig klart. Af med driftbåden og så afsted med os. Naturen var gude smuk. Fantastiske pools, kæmpe ørne over os i luften, bjerge og absolut ingen mennesker. Senere skulle vi også møde en stor bjørn ved flodbredden få meter fra os. Disse afsidesliggende floder fiskes kun af ganske få guider som kender dem.

Curtis frarådede fluefiskeri. Vandforholdene var til let spin og “ingen fanger Cohos på flue på denne årstid”, som han sagde. De er åbenbart meget svære at få til at hugge på fluer. Det argument blev senere modbevist, men vi havde en god dag med spinnestangen, hvor vi fik dem i hugget, dybt i de stille partier.

Denne dag gav 12-13 hårdt fightende sølvlaks og jeg mistede vel også en håndfuld mere (alt fiskeri foregår med enkeltkroge uden modhager). Flot snitstørrelse med største fisk på 7-8 kilo. Nogle fisk var farvede(men stadig meget flotte). Andre helt blanke.

Dag 2 skulle vi ud med fluestangen og modbevise Curtis påstand. Vi skulle til en ny flod, kendt for spritklart vand og en god opgang af Chinooks. Problemet var bare, at regnen havde stået ned i stænger hele natten og vandstanden var voldsomt stigende i alle floder. Den flod Curtis havde udset sig var ikke som forventet. Da vi ankom kunne jeg se, at han var chokeret… Floden flommede voldsomt og havde en markant brun farve… Vores drift ned ad floden var nærmest som river rafting og vandet blev bare ved med at stige. Vi kunne glemme alt om fluefiskeri og koncentrerede os i stedet om at spinfiske dybt i de partier af floden, hvor strømmen var mindst voldsom. Det gav moderat succes. Vi fandt 2 pools som holdt fisk og her fik jeg landet 4 chinooks med den største på 9 kilo.

Det er fisk med krudt i…. Efter frokost var fiskeriet blevet kropumuligt og vi stoppede tidligt.

Jeg havde ikke fået nok fiskeri og kørte sen eftermiddag til Quinton River (tror jeg den hedder) tæt ved hotellet. Super fin lille flod, som minder om en stor udgave af “Fluestrømmen” i Sverige. Pool på pool på pool lige efter hinanden. Jeg fik rigget til og begyndte at fluefiske… Det raslede i buskadset og 10 meter fra mig gik en bjørn og spiste fisk. De er ufarlige, men det er altså lidt underligt. Jeg fik taget en Cutthroat (en ørredart) og en Jack (lille Coholaks) på fluestangen inden det blev mørkt og jeg stoppede. Fik også snakket med nogle lokale, som fortalte, hvordan denne og Campbell River skal fiskes (hvis man en dag vil fiske i lokalområdet). Det er fine floder med en høj koncentration af fisk, men også fiskere. Burger og øl om aftenen og så i seng.

Sidste dag havde jeg egentlig droppet at tage ud, da regnen blev ved at sile ned. Curtis makker var dog ledig til fiskeri og han fik mig overtalt til at booke ham. Han syntes, at vi skulle give den en chance og forsøge os med at jagte Cohos på flue, når nu den foregående dag ikke udviklede sig som forventet. Vi tog ud til samme flod som første dag, fordi vandstanden her skulle være OK.

Det var den bare ikke… Den var steget yderligere 40-50 cm. Buldrede af sted og vandet var blevet brunt. Det var der ikke noget at gøre ved og jeg valgte at rigge fluestangen til og give den en chance med store tunge farvestrålende fluer i de stille partier af floden. Det viste sig at være en god beslutning.

Vi endte med at have en kanon fiskedag og jeg landede 5 Cohos på fluestangen. Den største ovenikøbet en stor nystegen blanklaks på 8 1⁄2 kilo.

Snitvægt på alle fisk på + 6 kilo!!

De fik spændt min enhånds klasse 8 stang godt for. Det fik så også bevist, at fluegrejet altså duer, hvis man giver det en fair chance og prøver sig frem. Det var fiskeri, når det ikke bliver bedre. Ingen forventninger grundet de næsten umulige forhold og så rammer man den alligevel. FEDT! Denne dag stødte vi også på bjørn og Elk (elg).

Konklusion efter 3 dages fiskeri

Vancouver Island er et fiskeparadis. Der er lige så smukt, som man forestiller sig. Folk er venlige og der er laks og steelheads i hundredevis af floder. Mange af dem fiskes slet ikke, fordi de er ufremkommelige og kræver, at man har en driftbåd.

Det var en fantastisk oplevelse og jeg skal helt klart tilbage igen. Især var jeg vild med Coho fiskeriet. Det er super flotte fisk, som bliver op til 10-11 kilo. Man kan sagtens fiske de lokale floder et par dage, men man skal bruge, hvad det koster at booke en lokal guide. Det fede er helt klart, at komme ud i vildmarken og være alene på en flod. Det koster lidt, men en uges fiskeri kan bestemt gøres for menneskepenge.

Knæk & bræk

Peter

Mange tak til Peter for en inspirerende beretning. Det er svært ikke at ønske sig derover engang i fremtiden. Det er i sandhed drømmefiskeri!

Tight lines

Klaus