Kategorier
Fangstrapporter

Havørreder, gedder, trollinglaks og regnbuer

Hej alle

Det er vist et stykke tid siden, at I har hørt noget fra undertegnede, så hermed et catch up på fiskeriet fra de seneste uger.

Lørdag den 22. marts var Søren Messerschmidt på Nordkysten. Han skrev:

Hej Klaus,

Perfekte forhold på Nordkysten, halvgamle dønninger og højvande på revet. Super!

En fin +50 centimeters fisk kom med hjem.

På et tidspunkt, noget længere ude på revet, “kogte” vandet af havørreder som sikkert var på tobisraid.

Mvh

Søren

Stort tillykke med den smukke flueørred. Lækkert når alt spiller. Det gjorde det til gengæld ikke for mig selv samme morgen, idet vandstanden var alt for høj på Rungsted-strækket. Selv Peter Lottrup ville have haft problemer.. Tog derfor noget skuffet op til Nordkysten, hvor jeg startede med at miste en 2-kilos langt ude. Surt show, men der var fisk i vandet. Efter 1 times fiskeri fandt jeg dem og fik 6 stk, hvoraf en enkelt var over målet. Det var en OLR-tobiswobler de ville have. Peter Lottrup var også ude. Han skrev:

Hej Klaus

Det er altså et fedt lokalfiskeri vi har i “baghaven”. 8 havørred taget på en hurtig tur efter arbejde. Dog ingen store imellem. Oplevede endda 2 duble’er med fisk på både ophænger og blink. Øv… Troede begge gange det var en stor fisk :). P

Søndag den 23. marts tog Jens Blom, Peter Møller og undertegnede til Stege Nor for første gang nogensinde. Vi var blevet lokket af det gode geddefiskeri der havde været i de første måneder af året og vi havde både agnfisk- og jerkbait-grejet med. Fiskeriet viste sig dog at være sværere end som så.

Jens havde tidligt på dagen et seriøst hug på en XL-skalle, men gedden blev desværre ikke hængende. Peter mærkede ikke noget, mens jeg selv droppede skallerne på grund af den kraftige vestenvind og jerkede løs. Dette gav nogle følgere og et par mindre gedder, med største på ca. 3 kg.

De andre både (+20) fangede ikke ret meget, men der blev da både snuppet gedder på 8 og 10 kg.

I den sidste uge af marts blev der fanget flere havørreder fra såvel Nordkysten som lokalområdet af NÅL-medlemmer. Jeg selv havde en god tur med 8 kontakter og 4 på land, heraf en enkelt over målet. En anden dag fik jeg på en smuttur en enkelt undermåler. Peter Lottrup havde også en tur, der gav en enkelt undermåler samt en mistet fisk.

Jens Blom havde søndag den 30. marts en tur til Møn med sin trollingbåd og en makker (Frank). De tog ingen billeder, men det blev til 10 kontakter, heraf 6 laks i båden. Laksene var mindre end normalt og største laks vejede lige knap 4 kg.

Jeg selv var i søndags ved Fluestrømmen i Harasjömåla, Sverige, sammen med Peter Lottrup, inviteret af Frederik Hansen. Det blev en super tur i et fantastisk naturområde, hvor vi 10 mand snuppede 23 godt fightende regnbueørreder med en snitvægt på ca. 3 kg. Jeg selv var ubeskeden nok til at snuppe flest, nemlig 6 stk, mens Peter og Frederik nappede henholdsvis 3 og 4 stk.

Største fisk på 3,7 kg fangede Jacob Rønnow. Som Peter efterfølgende sagde på den lange tur hjem, så er det nok et af de flotteste kunstigt skabte P&T vande i Skandinavien. Spændende at opleve og det er ikke sidste gang, at vi skal derover med det lette fluegrej. Stor tak til Frederik for arrangementet.

Knæk & bræk

Klaus