Kategorier
Fangstrapporter

Fødselsdagsgedder med god snitvægt, “næsten-måler” og fluefangede kystørreder

Hej alle

Igår fejrede jeg min fødselsdag ved at snuppe en fridag og tage med Jens Blom på favoritsøen. Vinden var relativt svag og vandtemperaturen var steget til knap 4 grader, da vi stævnede ud,. Vi havde mange agnfisk med, men desværre var kun fire af disse i den gode størrelse XL, mens resten var nogle, som jeg nok hellere ville have anvendt til sandarter.

Kendetegnende for de seneste ture til søen var, at det havde været mørkt og regnfyldt og det var det sådan set også denne gang.

Fiskeriet gik trægt og vi fandt heller ikke denne gang de mange stimer, som vi havde fundet i efteråret. Til gengæld så vi flere gange lovende “bananer” på loddet. De ville dog ikke lege med os.

Omkring middagstid var vinden faldet til ingenting, regnen stoppet og det var lysnet. Nu var vi klar og det var gedderne tilsyneladende også, idet jeg efter et godt hug, nåede at fighte en fin fisk et par minutter, inden krogholdet røg tæt på båden, inden vi nåede at se den. Bad luck!

Vi blev i området og så var der lidt efter bud efter en af XL-skallerne. Denne gang blev den hængende og jeg kunne lande en lidt hærget gedde på 6,25 kg på 92 cm.

Herefter tog vi en runde mere i området, hvilket afstedkom endnu et hug på min sidste XL-skalle. Denne var en anelse mindre (5,95 kg og 90 cm), men var meget flot tegnet uden fejl og skader. Netop som jeg havde fået vejet den i slyngen, var der bud efter en af de mindre skaller. Denne gav en fin fight og blev dagens største (7,2 kg og 97 cm). Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg har poseret med to pæne gedder på en gang, men nu var chancen der.

Efter genudsætning kom Jens nu også ind i kampen og snuppede en 3 og en 4 kilos i området.

Det blev mørkt i vejret igen og hugperioden var nu åbenbart forbi, idet vi resten af dagen kun snuppede tre gedder mere, heraf to 4 kilos til mig og en 3 kilos til Jens. Alt i alt gav dagen fem fødselsdagsgedder til mig med en snitvægt på den gode side af 5 kg, mens Jens var knap så heldig med tre gedder mellem 3 og 4 kg.

På turen oplevede jeg iøvrigt også, at min redningsvest pludselig blev pustet op, da jeg på en eller anden måde fik viklet udløsersnoren rundt om en stangholder, da jeg skulle fra den ene ende af båden til den anden. Jeg skal hilse og sige, at det gik stærkt og at man ikke skal have alt for meget tøj på, der fylder omkring halsen, når dette sker, idet man så nærmest bliver kvalt, når den pustes op:-)

Andre fra foreningen har også været ude at fiske, idet Peter Silberg har skrevet følgende:

Hej Klaus,

I tirsdags blev der tid til en tur til åen igen. Det resulterede i en enkelt nedgænger på 1,4 kg taget ca 200 meter nedstrøms møllen.

Den 1. Marts var jeg en tur på sundet. Her blev det til ialt 8 torsk med den største lige under “måler” størrelse på 9,8 kg. Torsken bedes tilmeldt konkurrencen.

Mvh

Peter Silberg

Tillykke med fangsterne til Peter. Årets fisker konkurrencen er opdateret på hjemmesiden.

En anden Peter, nemlig Peter Lottrup, har også været ude, nærmere bestemt Vestsjælland, hvor han først snuppede en havørred på 46 cm og siden en lille tyk sag på 44 cm. Herudover mistede han en enkelt målsfisk. Alle huggede på en Kobberbasse på fluestangen.

Tak til Peter for rapporten. Spændende hvornår de mere lokale kyststræk tænder af. Det er mig bekendt ikke sket endnu.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Husk at jeg meget gerne modtager fangstrapporter på klaus@naal.dk