Kategorier
Fangstrapporter

Storbrasen, gråskaller, suder og pæne karusser

Hej alle

Igen har jeg modtaget en spændende rapport fra Claus Banholtz, som får fisket en del med matchgrejet i øjeblikket:

Hej Klaus

Jeg må tilstå, at min sudersæson har været en smule skuffende i år. Den blev kun reddet på målstregen af mit længe ventede mål om en suder på 4+ ellers har det faktisk været skidt, kun en fisk over 3 kg i år 🙁 

Det er ved at være tid til brasen og efter at jeg sidste år kom over 4 kg, måtte målet i år være 5 kg, så jagten er gået ind.

Jeg vil også godt tilstå, at det er hårdt arbejde, at fodre en stor sø op og derefter ramme dagen, hvor brasserne er i bidehumør. Jeg havde 3 dages fiskeri, hvoraf den ene foregik i mindst 40 mm regn og uden fisk – øv øv øv, men jeg havde heldigvis på dag 2 en aften med brasen på pladsen. Fire brasen kom på land med største fisk på 4,95 og 4,4 og 4,4 kg.

Hertil syv fine suder op til 2,8 kg og 5 gråskaller over 500 g., med de største på 700 g, 650 g og 600 g

Dag 3 var der fisk over det hele, dog ingen brasen på pladsen, kun suder i lange baner. Vi stoppede med at tælle, da vi nåede over 10 fisk. Alle fisk imellem 2-2,6 kg.

Så målet er ikke nået endnu, men mon ikke det kommer 🙂

Mvh

Claus

Stort tillykke til Claus med de seriøse brasen.

Jeg har også selv haft tid til en enkelt aftentur efter medefisk i De Gamle Lergrave. Knap 3 timers fiskeri fra båden i den lange sø med en enkelt flådstang og majs gav flere store gråskaller (perfekte gedde “kamp”-skaller), 4-5 sudere i den gængse to-kilos størrelse samt 3 brasen med største på 2,85 kg.

Sommerens medefiskeri i lergravene hører så absolut til blandt mine favoritter, da der som regel er masser af aktivitet og gode fights på det lette grej. At der så ikke er tale om rekordfisk kommer her i anden række.

Joachim Fabricius har også været ude med medegrejet og første rapport lyder sådan:

Hej Klaus

Var ude efter karusser i et nyt vand denne formiddag. Efter to timer med skaller begyndte karusserne langsomt at søge ind på pladsen, hvilket resulterede i et heftigt fiskeri. I halvanden time var der konstant hug, hvilket resulterede i ca. 15 karusser og enkelte sudere. Karusserne vejede fra 500 gram og op til 800 gram. Jeg ønsker at tilmelde to karusser på hhv. 650 gram og 800 gram – begge fanget på brød.

Ovenstående var ikke nok for Joachim og det er da også på en efterfølgende tur lykkedes ham at få en PR-karusse på 1,0 kg.

Herudover har han været ude med båd i Øresund og taget nogle mindre torsk på kastegrejet.

Alle fangster skulle nu være opdateret i Årets fisker konkurrencen 2012, og stillingen viser, at der er skarp konkurrence mellem Joachim og Claus. Undertegnede indtager trediepladsen, men der er dog et stykke op til de to skrappe specimenfiskere. Spændende at skulle følge udviklingen, men der er plads til mange flere fangster på listerne. Så kom bare igang og send gerne en fangstrapport til klaus@naal.dk.

Knæk & bræk

Klaus