Kategorier
Fangstrapporter

Fantastisk Skjern Å laks til formanden m.v.

Hej alle

Fik lige en sms fra formanden, der kun indeholdt nedenstående billede og beskeden “90 cm”.

Efterfølgende fik jeg historien mailet fra Carsten, der skriver:

På vej til Skjern å blev jeg overhalet af et sammenkoblet IC4 tog. Det kunne kun betyde held, når DSB kan få de toge til at køre. Bent, som kom ned for at møde mig fra Karup Å, havde kontakt med 2 laks allerede den første aften i et forrygende blæsevejr.

Fredag morgen kørte vi op til Vorgod Å, hvor jeg rejste en ørred tæt under modsatte brink. Lidt efter skræmte jeg endnu en under min egen brink. Andet skete der ikke, bortset fra at højre baghjul var punkteret, da vi skulle køre videre.

Om eftermiddagen og aftenen fiskede vi igen ved Gjalbæk, og igen så Bent en laks på samme sted.

Lørdag morgen var vinden endnu værre, så det blev spinnestangen, der kom i brug. Da jeg havde mistet 2 spinnere gad jeg ikke det mere, så jeg overtalte Bent til, at vi tog ind til Korsholm og trøste shoppede.

Lørdag eftermiddag og aften blæste det stadigt meget, så det var kun muligt at fiske, hvor der var sidevind. Jeg startede i udgangen af et sving og kunne fiske et par hundrede meter. Da jeg var 50 meter fra svinget mærkede jeg et par nap midt i åen, og da fluen kom ind i et strømskel, kom der 2 kraftige ryk samt 5 meter udløb hvor jeg fik tommelfingeren i håndtaget, så den blev gul og blå. Såret i hånden, som jeg havde pådraget mig til geddepremieren fra den store gedde, sprang op, men jeg fik dog alligevel kontrol over fisken og fik rullet line ind på hjulet, til den stod dybt foran mig. Så tog den et udløb så skydehoved og running line forsvandt i et nu. Udløbet endte med et spring, hvor hele fisken var over vandet. Sikken et syn! Jeg var sikker på, at den var væk efter det spring, men den tog flere udløb, der dog blev kortere og kortere. Til sidst fik jeg den kanet ind over noget græs i vandkanten, hvorefter Bent tog den i halen. Den blev målt til ca. 90 cm med en anslået vægt på 7,6 kg.

Jeg aftalte med laksen, at denne tur ville vi gentage til næste år, på et tidspunkt, hvor kvoten ikke var opbrugt.

Her er flere billeder fra Carstens fight. Første billede er taget på det tidspunkt, hvor den viser sig første gang.

Andet billede er også fra fighten.

STORT tillykke til Carsten med den ekstrem flotte og torpedoformede laks. Det er vist iøvrigt også en personlig rekord for Carsten og kronen på værket efter mere end 20 års fiskeri ved Skjern Å.

Jeg selv var på Farum Sø lørdag til Farum Lystfiskerforenings konkurrence. Vejret var bestemt ikke med os, da der blæste en pelikan. Jeg fik dog 3 agnfiskede gedder mellem op til 2,85 kg, der dog ikke rakte til nogen præmier. Vinderfisken blev en gedde på 9,2 kg. og der blev snuppet flere over 5 kilo af de mange deltagere.

Søndag eftermiddag skulle jeg lige teste den nye elmotor på Esrum båden. Den fungerer perfekt, især er den rigtig god, når der dørges med agnfisk. Dette gav en enkelt gedde på 2,5 kg. Motoren er også fin til dørgning med woblere, men helt optimalt på Esrum Sø i maj er, når man med elmotoren på lav kraft, kan kastefiske langs land. Sidstnævnte metode gav mig 3 mindre gedder op til 2 kg på en times tid.

Joachim Fabricius har også været afsted og han beretter følgende:

Jeg har haft en enkelt rigtig fisketur på Esrum indtil videre, sammen med min far og en kammerat. På tre timer fik vi fire gedder i båden, og på grund af min manglende tålmodighed, hvad angår krogning af gedder på store agnfisk, kunne det være blevet til en 2-3 stykker mere. Havde nogle gode figthere som slap karrussen lige ved siden båden :(! Det lykkedes mig trods dette, at kroge en fin gedde på 3,3 kg som bedes tilmeldt konkurrencen!

Tillykke til Joachim med fangsten. Han plejer at kunne overliste endnu større gedder, så mon ikke vi får flere fangstrapporter fra ham i løbet af sæsonen.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Fangstrapporter modtages meget gerne på klaus@naal.dk