Kategorier
Fangstrapporter

Årets første spejlkarpe til Claus Banholtz

Hej alle,

Fra Claus Banholtz fik jeg følgende rapport:

Hej Klaus

Årets første karpetur skulle stå i Påsken….

Selvom vejrguderne havde lovet -5 grader skulle vi afsted, frost eller ej.

Vi havde en kammerat ude og overnatte et par dage før, for at se om fiskene var vågnet, og resultatet udeblev ikke. 4 fisk på en enkelt overnatning op til 7 kg.

Vi ankom til den nye sø, som skulle indeholde en god bestand af mindre, men rigtigt flotte skælkarper og spejlkarper.

Men den aktivitet, der “normalt” er i søen var helt væk. Vi må nok give frosten skylden og derfor ingen fisk den første nat og nattemperaturer ned til -8 grader ………uhhhh

Den efterfølgende dag blev der tænkt nye tackler og agn for at lokke de kolde karper på måtten.

Der skete dog ikke det store den næste nat, udover et enkelt mistet run. Først klokken blev 6.30 skete der noget. Jeg stod ved siden af min stang og nød morgensolen, da min swinger lige pludselig rykkede sig 3 cm op, hvorefter jeg gav et hurtigt tilslag. Fast fisk….lækkert!

En lidt slap og morgenkold fisk, der ikke gav ret meget modstand, kunne efter en kort fight glide over netrammen og fotograferes som første karpe i 2012 :-).

Spejlkarpen vejede kun 4,9 kg men sæsonen er startet.

Mvh 

Claus Banholtz

Tillykke med fangsten til Claus, der nok skal få flere og større karper i løbet af 2012.

PS. Hornfiskene er ankommet – Til glæde for mange, men vi er dog også mange, der ind imellem helst ville undvære dem, da de forringer mulighederne for at fange havørred ved kysten. Sjove er de dog på let spinne- eller fluegrej og så er de perfekte til familiefiskeri. Prøv strækket nord for Louisiana og sæt en silkesnor på blinkets normale krogs plads eller fisk med silkesnoren direkte på flueforfanget. Det er ganske effektivt!

Knæk & bræk

Klaus