Kategorier
Fangstrapporter

Monstergedde fra Drive in P&T

Hej alle

Zlatan var en tur i Drive In P&T og fik sig noget af en oplevelse, da han i vandkanten fandt den største gedde han nogensinde har set, og sandsynligvis også en potentiel DK rekord, såfremt den var blevet fanget på regulær vis. Gedden var højst sandsynligt død af alderdom.

At gedden i sandhed var gigantisk skal ses i forhold til at Zlatan er 178 cm høj og at geddens hale lå på jorden, da billedet blev taget. Ud fra billedet og Zlatans beskrivelse vil jeg skyde geddens længde til at være 125-135 cm lang, hvilket efter Monas Geddeskala giver en anslået vægt på mellem 17 og 21 kg! Jeg er med på, at vægten på en gedde kan svinge ufatteligt meget, men det faktum, at den var i ganske god kondition og ikke mindst har levet ualmindelig godt i en større P&T sø, gør at jeg er ret sikker på at vi har at gøre med en +15-er. I P&T-søen har den kunnet leve af regnbuer, der enten har været syge eller på anden måde har været nemt bytte. I de senere år er flere af de største danske gedder blevet fanget i P&T vande, heriblandt den gældende DK rekord fra Ibjergvejens Fiskevand, der vejede 18,75 kg og var 120 cm lang. Se billedet nedenfor og lav en sammenligning med den Zlatan fandt..

Hvem der havde fanget den monstergedde/træstamme/krokodille som Zlatan fandt. Det havde været en oplevelse af de store!

Udover Zlatans historie fandt jeg i indbakken også en hilsen fra Mogens Marcus Mentz:

Hej Klaus

Jeg var i går – torsdag – ude på Sundet i Zimba, hvor jeg nød det gode vejr.

Jeg dybdetrollede sydpå langs kysten. Først med 4 stænger og fra Rungsted Havn med 2. Jeg fiskede på 7-11 meter vand og med agnen i 6-7 meters dybde (for at søge at begrænse antallet af torsk). Men torskene var meget glade for den ene stang, hvor agnen var en 35 gram Hansen Namsos i sølv med kobber/rød bagside. Torskene lod sig friste til at fare op og æde denne lækkerbidsken. Jeg havde yderligere 3 hug, som rev linen ud af lineholderen, men hvor fisken ikke blev siddende. Fiskene var i kg: 1,2 – 3,0 – 1,75 – 1,75 – 2,65 – 1,8 – 2,25 – 1,25 og 1,0. De 6 blev genudsat.

Mvh

Mogens Marcus Mentz

 

Tak til Mogens for rapporten. Godt at høre at Zimba bliver brugt, og at der er torsk at fange.

 

K&B

Klaus