Kategorier
Fangstrapporter

Årets første opgænger fanget i åen + P&T tip!

Hej alle

Det har som bekendt været en yderst regnfuld sommer i år. Dette har sikret en god vandføring i åen, og der burde allerede være godt gang i havørredopgangen.

I torsdags var Claus Banholtz og Peter Lottrup som så mange gange før på jagt efter en opgænger i åen. Efter timers resultatløst fiskeri lykkedes det endelig Claus i skumringen kl. 21.30, at snuppe årets første på ca. 1,5 kg. Tillykke med den, og lad os så håbe, at havørreden markerer starten på et godt fiskeri i de kommende måneder.

Undertegnede var selv idag en tur i Simons put & take, der ligger ved Gundsømagle. Lidt af en køretur, men jeg havde hørt godt om stedet, og nu var der lige nogle timer, der skulle slås ihjel:-)

Allerede da jeg stod ved skuret for at indløse fiskekort synes jeg, at jeg kunne høre plaskeri fra fisk, der sprang. Det kunne jo være, at der var en fight igang. Synet der mødte mig, da jeg kom ud fra træerne var ganske enkelt vildt. Vandet nærmest kogte af springende ørreder, og det kunne kun gå for langsomt. Jeg kom dog lidt ned på jorden efter et stykke tid, idet de virkede umulige til at få til at hugge. Jeg faldt i snak med min sidemand, og han kunne fortælle om massive udsætninger af primært fisk i størrelsen 1-2 kg indenfor den seneste uge, men også at de var uhyggeligt svære. Hans forklaring var det sommervarme vand, og han havde da også kun snuppet en enkelt på bobleflåd og flue tidligere på dagen.

Nå men fiskes skulle der og det blev da også til en enkelt mindre regnbueørred til undertegnede efter nogle timers fiskeri med alt muligt isenkram. Den tog en orm fisket på et 3,5 meters forfang efter bombardaen. Så gik der endnu et par timer uden andet end et par puf til diverse agn, men så kom endelig det hug, jeg havde håbet på hele dagen. Et langt udløb og et par spring viste, at det var en ok fisk. En par minutter senere kunne min sidemand Reinhard nette en fin regnbueørred på 2,7 kg. Den havde taget et par kunstige maggots fra Berkeley fisket efter bombardaflåddet.

I samtlige 5 timer ved søen spang fiskene vildt. Der må bare være ufatteligt mange ørreder, som vil være til at fange, når vandet bliver mere køligt i løbet af de næste måneder. Tippet er hermed givet videre!

PS: Årets fisker konkurrencen er blevet opdateret og ikke overraskende har Claus Banholtz med sine flotte fangster fra Jylland overhalet undertegnede på førstepladsen. Listen vil kunne ses når Kim vor webmaster får lagt den på hjemmesiden.

Knæk & bræk

Klaus