Kategorier
Fangstrapporter

Havbars, skrubber og makrel til Claus Banholtz

Hej alle,

Så fik jeg lige en fangstrapport fra Claus Banholtz:

Hej Klaus

Så er jeg kommet hjem fra Jylland, med indlagt næsten 2 ugers fiskeri:-)

Den første uge var på Rømø, hvor jeg prøvede den lokale å et par timer. Jeg mærkede ingen fisk, og prøvede igen den næste aften, men heller ikke her var der fisk. Jeg fik dog skræmt en pæn fisk.

Snakkede med en lokal gut der fiskede efter en for mig ukendt fisk, nemlig havbars. Han fortalte hvor og hvordan de skulle fiskes……Lækkert tænkte jeg.

Næste morgen kl. 4.30 da vækkeuret ringede fløj jeg ud af sengen, startede bilen og kørte til en strand (Lakolk). Vinden var perfekt, waders på og ud på sidste rev. Allerede i 5. kast fik jeg et godt hug.
Efter en super fight kunne jeg lande min første HAVBARS på 600g. Fin fisk, et hurtigt billede og ud igen ….. I løbet af de næste par timer fangede jeg 3 mere, med største fisk på 1,2 kg.

Flot fisk og fantastisk fight, som skal prøves igen, når jeg nærmer mig vestkysten igen…:). De 2 andre var på 500g og 700g.

Så gik turen til Ålbæk, der ligger 20 km syd for Skagen ved Kattegat.

Allerede den første dag var vi nede på havnen og kunne se, at de lokale fangede masser af hornfisk og en del makreller. Næste dag var jeg og den mindste søn på molen for at fange et par hornfisk til aftensmaden, men de næste 5 timer skulle blive helt vilde – især for ham…

Da dagen var gået havde vi nemlig fanget 20-25 hornfisk og 8 makreller med største hornfisk på 650g, mens makrellerne vejede 550, 600, 700 og 700g.

NB: Ovenstående billede er ikke et billede af Claus´ makreller, men venligst lånt fra http://www.fiskefoto.dk

Hertil nogle små på omkring 300g. Min søn mistede desværre en på omkring et kg helt inde ved molen …øv øv øv. Fik derudover en enkelt undermålshavørred på 35 cm, som vi ikke vejede, men den var vel på ca. 700g.

Den efterfølgende aften var jeg igen på molen, denne gang alene. Som aftenen skred frem kunne jeg se, at det var de flade jeg skulle satse på, da de ikke ville lade mine rejer være i fred. Jeg nåede dog at få et par hornfisk.

Da jeg gik omkring kl 22.30 kunne jeg gøre fangsten op til 4 rødspætter på 300, 400, 420 og 600g. Hertil 12 skrubber med de tre største på 1200g, 800g og 700g. Super aften!

Torsdag morgen var jeg et smut på vestkysten ved Skiveren Strand for at se om jeg kunne lokke endnu en havbars på land. Det lykkedes ikke, idet jeg måtte nøjes med en smuk morgen, og en tur rigere.

Er landet i Allerød her til aften og mit Jyllandseventyr er slut for denne gang. Jeg vender tilbage næste år!

Fiskehilsner

Claus Banholtz

 

Mange tak til Claus for fangstrapporten, der bl.a. gav gode fif til, hvor og hvordan man skal forsøge sig i det jyske, hvis man skal fange saltvandsfisk om sommeren. Stor respekt også for at have prøvet kræfter med havbars, der står højt på min egen liste over fisk, jeg godt kunne tænke mig at fange.

Jeg selv var lørdag på Esrum Sø for at nyde det gode vejr og måske fange en pæn gedde. Jeg er udmærket klar over, at sæsonen for dette først rigtigt starter i slutningen af september og kører frem til december, men det skulle alligevel prøves. Det lykkedes desværre ikke at fange nogen, på trods af, at jeg havde agnskaller i den helt rigtige geddestørrelse og fiskede med tre stænger i 8, 10 og 12 meters dybde i nordenden ved poplerne i flere timer. Normalt et godt område, men ikke denne gang. Der var nu heller ikke meget at se på loddet, hvilket dog i den grad var tilfældet ud for Fredensborg Havn og syd på, hvor det vrimlede med småaborrer. Jeg skulle jo nok have koncentreret fiskeriet i sydenden, da der ind imellem kunne ses “bananer” ved stimerne. På turen hjem snuppede jeg da også lige nogle aborrer på pirk, mest for bare at få lidt action, men også naturligvis for at prøve lykken efter de store, der nogen gange kan fanges bundnært under stimerne.

Knæk & bræk