Kategorier
Fangstrapporter

Tromletyk sildeæder fra Øresund

Hej alle

Så blev det fangstredaktørens tur til at være heldig på Øresund.

Jeg skulle egentlig have været på geddetur til Gudenåen, men afbud fra andre deltagere medførte, at turen blev aflyst og, at jeg i stedet tog imod et tilbud fra Jens Blom om at komme på Øresund i hans båd for at trolle efter havørred. Jens havde på grund af problemer med nyresten ikke været ude i 4 måneder, så der var også her opsparet lidt fiskefeber!

Vi mødtes i Rungsted Havn ved rampen kl. 6.30 og 10 minutter efter var vi i fuld fart på vej mod Stengrunden tæt på Sverige. Lidt i otte havde vi alle stænger igang, og allerede kl. 8.05 udløste klemmen på min nederste downriggerstang, der fiskede på 60 fod/18 meter over 25 meters dybde. Jeg tog stangen og der fulgte straks et meget langt og kraftfuldt udløb. Jeg var lynhurtigt klar over, at dette ikke “bare” var en god torsk eller en mindre havørred, men noget sølvskinnende med en vis tyngde. Jens hjalp med at få de andre stænger op, mens jeg koncentrerede mig om fighten. Fisken fulgte omsider med mod båden, og lidt gummiarm nåede da også at indfinde sig, da jeg så den første gang. Der var dog heldigvis ikke den store dramatik over landingen, som Jens klarede med sit store net. Årsagen til den relativt nemme landing mener jeg skal findes i det forhold, at havørreden var godt kroget i både over og undermund, hvilket gør at den ikke kan åbne munden og bruge gællerne, som normalt. Oppe i båden blev havørreden vejet til 6,95 kg, hvilket med en længde på kun 74,5 cm giver en konditionsfaktor på hele 1,72, målt efter Fultons formel. En tromletyk sildeæder af en havørred, der tilmed var ny PR fra båd! Med til historien hører, at den var hele 48 cm omkring maven, havde 2 store sild i maven og blev fanget på et Piratblink i Schlüter-farve (grøn-gul med hvid bagside)!

I løbet af resten af dagen fik vi en del torsk op til 3,2 kg, men ikke flere havørreder. Dette gjorde nu ikke noget for undertegnede, der kan leve højt på denne drømmehavørred i lang tid fremover!

Knæk & bræk

Klaus