Kategorier
Fangstrapporter

Fangstrapporter fra åen og Øresund

Hej alle

Fangstmæssigt sker der ikke så meget i øjeblikket, men et par meldinger fra åen og Øresund er det da blevet til.

Peter Kirkby snuppede i fredags trods lav vandstand to mellem 2 og 3 kg, og skræmte en tredje. Han fortæller, at den ene var lidt slidt, men at den anden var i topform med bl.a. fem flotte meterhøje spring inden den overgav sig. Jeg selv har snuppet en enkelt havørred i åen i sidste uge på 55 cm på en lille flydende Rapala, mens jeg idag søndag trak en nulbon. På strækket nedenfor sammenløbet stødte jeg på hele 3 skarver, et par ænder, en hejre samt en meget underlig stor fugl, som lignede en skarv, bare større og flottere og med hvid overside. Jeg har kigget i et fugleatlas, og måske har det været en lomvie, men hvis du ser den ved åen og kender arten hører jeg gerne fra dig. (efterfølgende har jeg googlet lidt og det kan faktisk have været en ederfuglehan på afveje.)

Skarverne er voldsomt irriterende eftersom de æder fisk til den store guldmedalje.  Også sidste år plagede de åen. Faktisk mener jeg, at man lige så godt kan finde et andet stræk, da det er min erfaring, at de skræmmer selv store ørreder.

I lørdags var Peter Silberg og undertegnede på en formiddagstur med Sværd fra Helsingør. Fiskeriet foregik nord på, og der var en del is i havnen. Vi kom dog afsted, men måtte sejle de første 10 minutter gennem is indtil vi nåede frit vand. Traditionen tro på disse buleture sejles der langt mere end der fiskes, men vi fik da en del torsk på båden op til 8,1 kg. Peter og jeg fik hver 5-7 torsk op til 2,5 kg, men jeg havde da også fornøjelsen af at have en storfisk på i 5 minutter, som dog desværre slap krogholdet netop som skipperen skulle til at sejle den op. Surt show! Fiskeriet efter stortorsk i Øresund har iøvrigt været meget skuffende i denne sæson – største jeg har hørt om er på 17,5 kg – men det kan jo nå at forbedre sig i løbet af den næste måned.

Knæk & bræk

Klaus