Kategorier
Fangstrapporter

Efterårsørreder i åen – Sidste chance!

Hej alle

Åen har altid været fredet i perioden fra og med den 16. november til og med den 15. januar, og denne gang er ingen undtagelse.

Fiskeriet i åen har svinget en del i løbet af året, men flere af foreningens medlemmer og enkelte dagkortfiskere har oplevet et godt fiskeri i perioder.

Forårsfiskeriet var underligt i år, idet der først hen i slutningen af marts i forbindelse med et større tøbrud kom gang i fiskene. Hele april fiskede godt, mens vi så skulle hen i august måned førend sommerfiskeriet kom på skinner. Som altid blev der fanget fisk efter større regnskyl, hvor vandet er faldende.

Efterårsfiskeriet er i skrivende stund i fuld gang, og for de dygtige/heldige har åen både i september og oktober kastet fisk af sig op til 4 kilo. Seneste fangst er fra idag den 21. oktober, hvor jeg var på plads lige før solopgang. Selvom jeg bevægede mig stille fik jeg alligevel skræmt flere fisk, der alle lavede større og mindre bølger på åen. Lidt opstrøms jernbanebroen lod jeg wobleren glide med strømmen – ned under nogle udhængende træer. Da jeg ikke kunne se wobleren mere, slog jeg bøjlen til, og efter et par omdrejninger på hjulet fik jeg et kraftigt hug, hvorefter jeg pludselig blev i tvivl om den var hoppet af, da jeg ikke kunne mærke den. Et splitsekund senere blev linen flået af hjulet, hvilket naturligvis betød at den var kroget. Efter en god fight kunne jeg endelig lande en smuk hunfisk. Efter en hurtig afkrogning og en hurtigt billede fik den friheden igen. Havørreden var 63 cm og vægten anslår jeg til ca. 2,5 kilo. En god fiskeoplevelse!

Vi ses måske ved åen – hvem ved. Jeg skal ihvertfald derned et par gange mere inden fredningen.

 

Knæk & bræk

Klaus