Kategorier
Fangstrapporter

Seneste nyheder samt et trist billede fra den hårde vinter

Hej alle

Fangstmæssigt er der ikke sket det store i september måned – at dømme efter de indkomne fangstrapporter.

Enkelte rapporter fra Nive Å viser dog, at der ind imellem tages fine havørreder. Både Peter Kirkby, Peter Lottrup og Søren Messerschmidt har været der de rigtige tidspunkter, hvilket illustreres fint af fisk fanget af d´herrer mellem 2 og 4 kg.

Claus Banholtz melder om fangst af en utrolig flot hybridkarpe på 5,75 kg fra en nordsjællandsk mose. Fisken er en mellemting mellem en karpe og en karusse. Fighten var i særklasse og skete på sudergrej. Han sender os muligvis en udvidet historie senere.

Claus har også været i fotofilerne, idet han har sendt mig billedet af en grum gedde på 122 cm og anslået 14-15 kg ved fuld foderstand! Monsteret fandt han i vinters efter at isen brød i De Gamle Lergrave. Den var en blandt mange, der desværre ikke stod distancen.

Undertegnede har været på en enkelt tur på Esrum Sø med foreningens båd, hvilket gav et hav af mindre aborrer, og kun enkelte omkring halvkiloet.

Opfordring: Åen er åben for fiskeri lidt endnu inden fredningen, så du burde måske lige slå et smut forbi. Lergravene er også ved at klare op, hvilket kunne få en og anden gedde op på dupperne.

Knæk & bræk

Klaus