Kategorier
Fangstrapporter

Premiere i Nive Å

Fangstmæssigt var premieren i Nive Å ikke noget at skrive om. Mange medlemmer var ellers ved åen, men som følge af hård frost var der ikke meget vand. Enkelte var heldige/dygtige, heriblandt Peter Lottrup, der tog en fin havørred på flue på 2,3 kg, mens Peter Silberg snuppede en enkelt på 2,7 kg. Dagen efter premieren snuppede undertegnede selv en fisk på 1,8 kg.

De følgende uger skete der ikke meget ved åen, men i forbindelse med kraftig tø i starten af marts, steg vandstanden markant og der kunne pludselig fanges fisk igen. Peter Silberg, som nok bedre er kendt som foreningens skrappeste å-fisker, var vanen tro den første ved åen. I dagene 1.-4. marts fik han hele 17 havørreder med en snitvægt på ca. 3 kg!! Største fisk var på 4,5, 4,6 og 5,8 kg. Alle fisk var nedgængere og blev skånsomt genudsat. Fiskene blev alle fanget på flydende Rapala wobler og på forskellige stræk af åen.

Peter Lottrup luskede også rundt ved åen med sin fluestang, og oplevede bl.a. at miste en blankfisk, der knækkede hans forfang. Lidt oprejsning fik han dog, idet han snuppede en fin fisk på 4,1 kg nogle dage senere. Ugen efter var han igen ved åen og fik sin og foreningens hidtil største havørred fra åen i år. Nemlig 92 cm og estimeret til 6,2 kg. Havørreden tog fluen midt i åen og gav ham en drabelig fight, der trak ud. Havørreden blev genudsat, og vi krydser fingre for at den kommer sig.

Undertegnede har også været ved åen et par gange, hvilket indtil videre har givet 9 havørreder med de 3 største fisk mellem 3,3 og 3,6 kg. samt en blankfisk på knap 2 kg. fra. Peter Lottrups fluefangster havde lørdag den 13. marts lokket mig til at tage fluestangen med, hvilket jeg ikke kom til at fortryde! På et lidt kedeligt stræk tog en havørred min lille rørflue og en god fight begyndte. Der gik et stykke tid førend jeg fik et glimt af fisken, og da jeg endelig så den blinke i solens stråler og så dens tyngde, var jeg sikker på, at der var tale om en blankfisk. Det var det ikke, idet frisk rogn væltede ud af den, straks jeg havde den i nettet. Men smuk var den, og den lignede ekstremt meget en opgangsfisk fra efteråret. Havørreden vejede 3,5 kg fordelt på kun 63 cm (se billede). Den blev naturligvis genudsat straks efter fotografering.

Af øvrige fangstrapporter kan nævnes Peter Silbergs buletur i slutningen af februar, der gav ham en flot torsk på 11,5 kg. En trollingtur med Jens Blom gav ham yderligere en mindre torsk på 2,5 kg, mens Jens snuppede 3 havørreder lige over målet. Med årets første fangster har Peter Silberg lagt sig solidt i spidsen af konkurrencen om at blive årets fisker 2010