Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Smuk fjordørred på 80 cm – Ny PR til Lars

Hej alle,

Lars Romby Nielsen har været på kysten sammen med Asbjørn Aaresøn. Det blev en mindeværdig tur, der kulminerede med en fantastisk smuk havørred til Lars.

Lars beretter:

Asbjørn havde taget mig med på kysten i hans lokalområde. Da jeg var sikker på, at fiskene i det område ikke var så store, at det gjorde noget, valgte jeg at bruge en 7 fods UL-stang, der ikke havde set meget vand.

Der er rigtig meget søgræs i vandet, så det er svært fiskeri.

Efter en halv times tid, er der en fisk, der banker på ‘den flade’ for enden af 0,06 linen. Endnu et par kast over området giver kun græs på enkeltkrogen.

Tid til at lægge en ny strategi. Går tilbage til bilen og finder fluerne frem. Monterer et 8 grams bombarda og – da solen er kommet frem – en pink glimmerreje for enden af et 7,5 fods forfang.

Fisker stille og roligt frem mod en lille pynt, mens jeg fisker både ud, langs og ind mod kysten. I bugten før pynten hugger fisken ca. 15 meter fra land på en halv meter vand, og jeg er ikke i tvivl om, det er en god fisk. Korte udløb, rusken og lidt rullen signalerer også, at den er farvet.

I starten tager jeg det stille og roligt, men da halen stikker op af vandet, går det op for mig, at det er en alvorlig stor fisk. Især fordi halen er til højre for mig, og linen går ned til venstre. Er ikke i tvivl om, at det bliver et problem at få den i nettet. Forfanget er en halv fod længere end stangen, og UL-stangen er meget fleksibel. Og Asbjørn er langt væk og kan ikke hjælpe.

Frem og tilbage går det. Gang på gang har jeg bombardaflådet helt oppe ved stangspidsen, men kan simpelthen ikke løfte fisken tæt nok på nettet. Efter 10-12 minutter arbejder jeg mig forsigtigt ind mod land, for – om ikke andet – at kane den op på stranden. Frem og tilbage igen igen. Men da jeg er ca. 5 meter fra land, kan jeg se, at fisken endelig er tilpas mør. Skubber stangen op og bagud, og samtidig ryger nettet så langt frem som muligt, og så er den i nettet. Fuck den er stor. Er ikke i tvivl om, at det er en ny PR.

Med rystende hænder kommer jeg op til strandkanten, og med fisken i vandet får jeg ringet til Asbjørn, der kommer ilende med målebånd og digitalvægt.

80 cm og 5,450 kilo.

I år havde jeg som mål, at komme over de magiske fem kilo. Jeg har fisket flere uger i Sverige, jeg har slidt Stevns Klint flad, og de fynske kyster er fyldt af mine fodspor. Uden succes. Jeg havde derfor givet op og sagt ‘næste år’

Det eneste jeg ikke havde regnet med, var at jeg her – sidst på sæsonen – ville finde en fisk af den kaliber i ………. på Sjælland. Miraklernes tid er ikke forbi.

Tak til Asbjørn Aaresøn for en fremragende tur, med øl, grillmad og en fantastisk fisk.

Kæmpe tillykke med velfortjent fangst og mange tak for beretning. Det er vitterligt en super fisk fra fjorden, der naturligvis er tilmeldt årets fisker konkurrencen.

Knæk & bræk

Klaus