Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Bonanzafiskeri ved Holme Å

Hej alle,

Så kom der en fangstrapport fra Erik Walter Nielsen, der har været på tur til Holme Å i det sønderjyske.

Erik skriver:

Jeg har været i sommerhus lige nord for Korsør, og det har ikke været rigtigt strandvejr, så jeg tænkte: Hvorfor ikke en tur til Holme Å? 2. kast bækørred på 30 cm, genudsat, 4. kast kildeørred på ca. 40 cm, og sådan gik det slag i slag. Ca. 1 ½ times fiskeri om formiddagen gav:

  • 1 bækørred på ca. 38 cm, der desværre var kroget i gællerne, og derfor blødte.
  • 2 regnbuer omring 30-35 cm
  • 6 kildeørreder, tigerørreder o. lign. På ca. 40-45 cm.
  • 3-4 bækørreder, der alle blev genudsat

Eftermiddagen gav yderligere en stor regnbueørred omkring 36 cm, 7 kilde-, og tigerørreder som alle lå omkring de 40 cm samt igen 3-4 bækørreder. Bækørrederne blev genudsat.

Om formiddagen blev der fisket opstrøms med en kobberfarvet Mepps 2 med røde prikker og om eftermiddagen blev der fisket nedstrøms med en Rapala flydende 3 grams ørredimitation.

Det var det samme stykke jeg fiskede op- og nedstrøms ved Hovborg. Jeg mistede selvfølgelig flere fisk og havde mange hug. Det var jo fantastisk med så mange fisk, men også skræmmende at så mange fisk kan undslippe fra dambruget. Fiskekortet påbyder, at regnbue-, kilde-, guldørreder etc. skal hjemtages, så jeg stoppede mit fiskeri tidligt.

Men fiskene må have gået i åen i længere tid, da finnerne var fine, kødet rødt og smagen superb.

Det var 3. besøg i Hovborg og Holme Å i år. Første gang i foråret gav et par bækørreder. 2. gang en nul tur, og så denne bonanza.

Det var iøvrigt sjovt at mærke, hvor forskelligt de forskellige arter fighter; bækørreden kører rundt i overfladen, regnbuen springer og danser vildt, hvorimod kildeørreder kører mere tungt i dybden, og der er jo dybt i Holme Å.

VH

Erik

Mange tak for beretning og tillykke med fangsterne. Det gik vist mildest talt vildt for sig.

Knæk & bræk

Klaus