Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Medekonkurrencen 2021

Hej alle,

Medekonkurrencen i lørdags i De Gamle Lergrave blev en uforglemmelig en af slagsen – ikke mindst hjulpet af store hugvillige sudere, et fantastisk vejr, hyggeligt samvær og spænding til det sidste om, hvem der skulle vinde konkurrencen.

Joachim Fabricius, der har været tovholder fra først til sidst, fortæller her om konkurrencen:

Medekonkurrencen bød på sørekorder og formidabelt suderfiskeri

Grundlovsdag løb foreningens medekonkurrence af stablen, og i år sad timingen med sudernes gydning lige i skabet. Konkurrencen bød på dedikation over hele linjen, hvilket blev belønnet med et formidabelt suderfiskeri, og to forbedringer af sørekorden i De Gamle Lergrave!

Ligesom sidste år var pladserne på forhånd fordelt ved lodtrækning, og dette havde samtlige deltagere udnyttet til at fodre op i dagene op til fiskeriet. I det der skulle vise sig at være en total død Skydebanesø sad Grant i den ene ende overfor Claus Banholtz i den anden ende, som blev holdt med selskab af Zlatan og Sean som fiskede i Svanesøens sydende. 

I den anden lejr på tangen mellem de store søer sad Peter og Kristoffer på Plads 2 (favoritpladsen overfor øen i Langesø). De havde taget overnatningen på tangen, og testet rigs og fodret op aftenen forinden. Jens Hansen fiskede på Plads 3 syd for øen, og undertegnede endte efter lidt vandren frem og tilbage (som følge af en sløj lodtrækning) med at tage Plads 4 mellem tangen og øen i Svanesø.

Netop denne plads har tidligere leveret sørekorden i suder (og i den forbindelse har jeg lovet at nævne, at det var Zlatan, som stod for denne fisk til en medekonkurrence tilbage i 1900-grønlangkål, hvor smartphonen dårligt var opfundet, og bevismaterialet for eftertiden derfor på mystisk vis er forsvundet). Nok om det. Pladsen levede denne dag op til disse mytiske fortællinger fra fordums tid, og efter en lille time gav mit flådfiskeri pote i form af to fisk inden for fem minutter på henholdsvis 3,15 og 3,01 kg.

Så var standarden ligesom lagt. Førstnævnte var ny sørekord for De Gamle Lergrave, ny PR og tilmed min første suder over de 3 kilo. Heldigt for mig, havde jeg Jens og Peter på som vidner til fiskene, og til at kontrollere vejningen af nettet efter endt genudsætning. Og utaknemmeligt nok blev der vist nok også hoveret lidt

Herefter gik der ikke længe før der tikkede billeder ind fra Zlatans plads, hvor man tydeligt kunne se de store sudere svømme rundt lige foran stangtippen. En stor suder til Zlatan syntes inden for rækkevidde, og med søens spritklare vand var der skruet helt op for det visuelle aspekt.

Det blev dog Kristoffer Kindberg der var den næste til at komme på tavlen. Han snuppede nemlig en fin suder på 2,55 kilo fra Plads 2 i Langesø.

Zlatan fulgte snart trop med to sudere på præcis 2 kilo fra Svanesøen. 

Peter og Kristoffer havde nu læst skriften på væggen: Der var tilsyneladende mere gang i Svanesøen, hvorfor halvdelen af stængerne nu blev rykket til en ny fodring i Svanesøen. Dette gav pote særligt for Peter, der efter et par timer kunne lande en flot suder på 2,9 kilo.

I samme periode fangede Kristoffer et par sudere mellem 2,2-2,5 kilo fra Plads 2 i Langesø, hvor drengene fortsat havde et par stænger stående med bidmeldere tilknyttet. 

Zlatan holdt liv i spændingen i dysten med en flot suder på 2,95 kilo, og efterhånden var der tale om en helt fornuftig formiddag alt i alt.

Lidt over middag døde fiskeriet ud på samtlige pladser, og timerne herefter blev brugt på forskellig vis: Nogle fik læst til eksamen, nogle var ude på artsjagt med det lette grej, og andre (læs undertegnede) var hjemme og få en god lang lur. 

Aftenen forløb noget mere roligt, men mod slut kom der spænding igen. En time før konkurrencestop landede undertegnede en suder på 2,49 kilo – igen fra Plads 4 – hvilket var kærkomment, efter to mistede fisk til en dum undersøisk tværgående gren.

Dermed var status, at undertegnede var i front, Kristoffer Kindberg var på andenpladsen og Zlatan på tredjepladsen en time før slutfløjtet. Det sidste ord var dog langt fra sagt, hvilket først blev bekræftet, da Zlatan og Sean først landede en suder på 2,7 kilo.

Efterfulgt af en monstersuder på hele 3,65 kg!

Sidstnævnte var konkurrencens anden forbedring af sørekorden for De Gamle Lergrave. Claus Banholtz og Klaus Vestergaard var heldige begge at være vidner til fangsten, der efter et par billeder blev genudsat i fin stil.

Så var det bare op til pointtabellen at afgøre sagerne. Mens Kindberg måtte se sig slået af Zlatans slutspurt, holdt undertegnede akkurat skansen, og vandt konkurrencen for andet år i træk. 

Stillingen opgjort i point:

1. Joachim Fabricius – Sudere på 3,15 (5 point) – 3,01 (5 point) – 2,49 (4 point) = 14 point

2. Zlatan Delic – Sudere på 3,6 (5 point) – 2,95 (4 point) – 2,7 (4 point) = 13 point 

3. Kristoffer Kindberg – Sudere på 2,55 (4 point) – 2,36 (4 point) – 2,2 (3 point) = 11 point

Til Kristoffers forsvar skal det siges, at han var dagens vinder på antal, med i alt 6 sudere, men efter konkurrencens regler tæller kun de tre største fisk. 

Der skal lyde en stor tak til Claus Banholtz og Vitalbaits for en bunke fornemme præmier. Produkterne kan findes på vitalbaits.dk. Derudover en stor tak til fiskegrej.dk (Sport Dres) som også sponsorerede lækkert medegrej.

Slutteligt skal der lyde en stor tak til de deltagende. Alt forløb i god ro og orden – tilsat den rette sportsmanship. 

Mvh

Joachim

Herligt at konkurrencen gik så godt – ikke mindst takket være hugvillige store sudere og Joachims indsats før under og efter samt engagementet fra alle deltagerne. Jeg kunne desværre ikke selv at deltage aktivt, men var et par gange forbi i løbet af dagen. Heldigt nok perfekt timet i forhold til action på tangen om formiddagen og hos Zlatan & Sean om aftenen. Der bliver helt sikkert medekonkurrence igen næste år på nogenlunde samme tidspunkt i starten af juni.

Knæk & bræk

Klaus