Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Bornholmsk sølv i sibirisk kulde

Hej alle,

Mads Sylvester var i forrige uge på Bornholm med fiskestangen, hvor det trods kulde og blæst lykkedes at fange både blankfisk og nedgængere på to og en halv dags fiskeri.

Mads beretter:

Jeg var med min fiskemakker på Bornholm for at nærstudere lidt kystfiskeri efter havørred. Vi var noget møre efter en hård nat (20 m/s) på færgen fra Køge, så vi fiskede kun fra 12.30 – 16.00 den første dag. Allerede første plads skulle dog vise sig at holde fisk. Efter 15 minutters fiskeri får makkeren et stenhårdt hug på Sømmet og jeg ser en +3 kilos blank og fed overspringer vælte rundt. Fem spring senere ryger krogholdet desværre. På næste plads (Levka) kroger jeg en flot blankfisk i den mindre kaliber. Efter en udramatisk landing beslutter jeg, at fisken skal på panden. Sjældent har jeg set så mange løse skæl. Inden solen går ned, når vi en plads mere. I ekstrem høj sø MÅ jeg simpelthen give efter for lysten til at vinterbade og tager den direkte på skjoldet og efterfølgende lidt brystsvømning… Det var svært at tørre sig på stenene bagefter i 2 grader og 8 m/s, så jeg var meget glad for sædevarmen i Volvoen og brændeovnen i sommerhuset. De næste dage blev der fisket igennem, men der var naturligvis også plads til hygge. Mads fortæller at det blev til et par ørreder mere på turen. Nedenfor et par stemningsbilleder, der viser, at der i den grad var koldt på Bornholm, men også at der var fisk at fange.

Stort tillykke med fangsterne. Herligt når anstrengelserne bærer frugt ved vandet og at det blev en god tur trods blæst og sibirisk kulde.

Knæk & bræk

Klaus