Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Årets fisker konkurrencen 2020 afgjort – Godt nytår

Hej alle,

Så er endnu et år gået og det blevet tid til status for årets fisker konkurrencen. Aldrig tidligere har der været tilmeldt så mange fisk i de forskellige ferskvands- og saltvandskategorier. Suveræn vinder for 2020 blev Niels Godsk Jørgensen, der både formåede at fange mange forskellige ferskvands-og saltvandsarter, men også mange i en god størrelse.

Årets fisker 2020 – Niels med gedde fra tur i foreningens snigerjolle

Joachim Fabricius tog andenpladsen efter en gæv kamp,

Joachim med en efterårskarpe

mens Thomas Ratzlaff, der vandt i 2018 og 2019, måtte se sig henvist til en ærefuld tredjeplads.

Thomas med efterårskarpe

Bedste junior var ikke overraskende Jens Hansen, der trods sin unge alder, fangede rigtig mange flotte fisk i 2020, og endte på en flot femteplads i den samlede konkurrence lige efter Marcus Krag.

Jens med flot havørred fra Nivåen
Marcus med torsk fra sin båd

Geddekategorien vandt Niels Godsk Jørgensen med en seriøs gedde på 11,2 kg, der ovenikøbet var en opgradering fra sin egen tidligere tilmeldte 9,2 kilos.

Af andre tilmeldte fangster i kategorien er to 9 kilos gedder fanget af henholdsvis Alfred Reinold Baudisch og undertegnede.

Gedde på 9,0 kg fra Damhussøen
Gedde på 8,92 kg fra Tissø

Aborrekategorien blev også vundet af Niels med en flot fisk fra Esrum Sø på 1,7 kg. Flere andre medlemmer incl. undertegnede havde også tilmeldt flotte aborrer over 1,5 kilos grænsen, så der var kamp til stregen.

Sandartkategorien blev vundet af undertegnede med en fisk fra april på 5,72 kg. Den lod sig overliste af en vertikaljig på Tystrup Sø.

Thomas Ratzlaff vandt størkategorien med en fisk på 35 kg, skarpt forfulgt af en fisk på 33,6 kg fanget af Niels Godsk Jørgensen. Det er i øvrigt ud fra andre tilmeldinger tydeligt, at flere af foreningens unge seniorer og juniorerne også har fået smag for disse fortidsuhyrer.

Jens Hansen kan også godt fange stør. Den viste nedenfor vejede 26 kg.

Skallekategorien blev vundet af Marcus Krag med en skalle på 940 gram.

Andre medlemmer kan fange disse specimeneksemplarer, idet Niels Godsk Jørgensen snuppede en på 825 gram. Det kan afsløres, at skal man fange så store skaller, så er Susåen eller Køge Å gode bud på et sted at starte.

I brasenkategorien lynede Thomas Ratzlaff, da han tidligt på året fangede en virkelig massiv brasen på 6,8 kg.

Marcus Krag plejer også at kunne være med i denne kategori, og han tilmeldte da også en fisk på 5,96 kg.

Der er vitterligt tale om specimenfisk, der skal arbejdes hårdt for.

Suderkategorien blev vundet af Thomas Ratzlaff med en fisk på 3,16 kg.

Flere andre medlemmer har tilmeldt fisk i 3-kilos størrelsen, heriblandt Marcus Krag, Niels Godsk Jørgensen og Joachim Fabricius. En 3-kilos suder er en smuk fisk og en fortræffelig fighter, og derfor også en eftertragtet fangst.

I karussekategorien skulle Niels Godsk Jørgensen bruge mange ture på at få en anstændig fisk. Det lykkedes heldigvis for ham, idet han til sidst fangede en fisk på 1,16 kg.

Karpekategorien blev vundet af Claus Banholz med en kæmpe spejlkarpe på 18,4 kg. 

Der er tilmeldt en del andre flotte karper til konkurrencen. En af dem var på 12,7 kg og blev fanget af Jens Hansen (gemmer sig bag karpen:-).

I rimtekategorien vandt Marcus Krag med en virkelig flot fisk på 2,62 kg.

Det er bemærkelsesværdigt, at Marcus hvert år kan fange så store rimter. Noget må han jo gøre rigtigt.

Ørredkategorien, som indbefatter alle typer af ørred, blev vundet af Hans Thougaard Pedersen med en fisk fra Nivåen på 5,72 kg. Der er blevet fanget en del ørreder i 2020 i åen på trods af lav vandføring i lange perioder. Jens Hansen kunne også i denne kategori gøre sig gældende med en flot regnbueørred på 4,98 kg.

Største laks tilmeldt i 2020 til årets fiskerkonkurrencen vejede 9,9 kg og blev fanget af Ask Peter Futtrup under trollingfiskeri ved Bornholm.

Næststørste tilmeldte laks vejede 7,7 kg og blev fanget af Jacob Nygaard.

Han fik også denne under trollingfiskeri. Den var den ene i et dobbelthug. De to andre tilmeldte laks er fra ferskvand, hvoraf den ene sølvbombe på 7,4 kg blev fanget af Mikkel Meelby Krarup i en jysk å, mens den anden på 2,2 kg overraskende nok blev fanget i Nivåen af undertegnede.

Blandt de tilmeldte saltvandsfisk til årets fisker konkurrencen var især en stribe flotte fladfisk med til at sikre Niels Godsk Jørgensen gode point. Han fangede således vinderfisk i kategorierne skrubbe (925 gram), hvar (920 gram), rødspætte (725 gram) og ising (375 gram), der hver især sikrede ham 10 point. 

Niels fangede også årets største torsk på 6,2 kg, lubbe på 535 gram og en sej på 750 gram.

Lubben og sejen kan man ikke just kalde store, men som eneste tilmeldte fisk i kategorien sikrede de ham yderligere 10 point i hver kategori.

I hornfiskekategorien vandt Ask Peter Futtrup med en håndledstyk fisk på 700 gram, mens største lange fanget i 2020 blev fanget af Jacob Nygaard. Den vejede 947 gram (godt vejet!).

Årets største makrel på 1,26 kg blev fanget af Niels Godsk Jørgensen, skarpt fulgt af en fisk på 1,24 kg fanget af Thomas Ratzlaff.

Det er velvoksne fisk, og der er endda tilmeldt flere fisk i 800 grams størrelsen af andre medlemmer, heriblandt Jens Hansen.

Det har virkelig været et godt år for makreller på Øresund.

Knurhanekategorien blev vundet af Ask Peter Futtrup med en fisk på hele 540 gram.

Ask var også den dygtige/heldige vinder af kategorien ”Andre arter”, idet han fangede en tun på anslået 306 kg, hvilket er 82% af gældende danmarksrekord.

Sidstnævnte er den metode der anvendes for at finde vinderen af kategorien. En anden tilmeldt fisk i kategorien er en ål på 2,12 kg fanget af Christian Lohmann. Efter samme metode udgør den 68% af gældende danmarksrekord.

Stort tillykke til Niels Godsk Jørgensen, der er vinder af årets fisker konkurrencen 2020. På den kommende generalforsamling får han sammen med andre af foreningens storfangere overrakt de velfortjente præmier, der består af gavekort til Hvidovre Sport. Tak i den forbindelse til Hvidovre Sport, der nu i mange år har sponseret konkurrencen. Der skal også lyde en stor tak til alle for at have tilmeldt deres fisk, der har givet inspiration og underholdning til mange. Det bliver spændende at se om 2021 bliver endnu et fangstrigt år for vore medlemmer, men mon ikke det bliver tilfældet. Vi har rigtig mange dygtige lystfiskere blandt vore medlemmmer, og mange af dem har som undertegnede et konkurrencegen i kroppen.

På foreningens vegne ønskes alle et godt og fangstrigt 2021.

Knæk & bræk

Klaus