Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Vestsjællandsk regnbueørred

Hej alle,

En af foreningens mange aktive og erfarne lystfiskere, Erik Walter Nielsen, nåede også at være afsted inden fredningen i åerne.

Erik beretter:

Efter flere nulture til min lille vestsjællandske å, mestendels grundet lav vandstand, tænkte jeg denne lune mandag måtte være dagen, hvor åen skulle prøves. Vi havde heldigvis fået en del regn, men åen var fin og sprit klar med god vandføring, selvom mere regn godt kunne bruges.

Meget hurtigt fik jeg et solidt hug, og efter en god fight kunne jeg lande en sjov rødlig regnbueørred på 60 cm og 2,2 kg.

På det næste stykke, gav det en fin, hidsig bækørred på ca. 25 cm samt et par hug mere. Alle på en flydende Rapala wobler (se munden på regnbuen).

Tak til Erik for fangstrapporten. Bemærk iøvrigt på det øverste billede hvor smal åen er. Jeg har selv været der, og det er utroligt som den lille å trods sin størrelse kan rumme endog ganske pæne hav-, bæk- og regnbueørreder. I forhold til regnbueørrederne er disse med stor sandsynlighed stukket af fra opdræt i Musholmbugten. De er underholdende at fange, og så smager de normalt ganske godt. Tillykke til Erik med fangsten.

Knæk & bræk

Klaus