Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Aborrerne er ved at komme i stødet på Esrum Sø

Hej alle,

Så er aborrerne vist ved at komme i stødet på Esrum Sø. En eftermiddagstur gav en snes mindre aborrer og en enkelt flot lys en af slagsen på 48 cm og 1.380 gram.

Den største aborre tog en Westin jig med et jighoved på 21 gram på kastefiskeri, mens de mindre aborrer alle blev fanget på en Lurettepirk, fisket på gammeldags pirkemanér. Samtlige mindre aborrer klarede genudsætning fint, men desværre var den store ikke til at redde fra tryksyge, selvom den blev fanget på bare 12 meter vand og efter alle kunstens regler blev forsøgt søsat med murersnor, tungt bly og en klemme, der udløses, når den har været et stykke tid nede ved bunden. Normalt kan langt de fleste blive genudsat på denne vis uden problemer, men en sjælden gang imellem går det ikke. Surt show, der piner mig hver gang det sker. Aborren er naturligvis tilmeldt årets fisker konkurrencen, selvom jeg er ret sikker på, at jeg nok skal fange en større inden årets udgang. Min sæson for jagt på de store aborrer på Esrum Sø starter normalt først her i slutningen af september.

Knæk & bræk

Klaus