Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

UL-spin gav bækørred og regnbueørreder i det jyske

Hej alle,

Så har Erik Walter Nielsen sendt en rapport:

Erik beretter:

Hej Klaus,

Så blev der endelig hul igennem i disse coronatider. Grundlovsdag tog jeg afsted med min gode fiskemakker Erik S. Vi er i det jyske et par gange om året med Hans Henrik, som denne gang desværre var forhindret. Turen gik først til Holtum Å ved Ejstrupholm. Det er nok noget af det smukkeste natur og vandløb, man kan tænke sig. Vi tog hvert vores stræk om formiddagen. Jeg startede opstrøms med en Mepps, hvilket ikke gav det store i et skovområde udover masser af myg. Efter vor frokost tog vi det andet stykke, hvor jeg fik en beholde bækørred på 36 cm. Tog desuden op mod 10 mindre, som blev genudsat.

Turen gik så til Hovborg Kro, hvor vi fik wienerschnitzel og overnattede.

Vi kørte først helt ud til Vorbasse, hvor åen er meget lille. Det gav kun en enkelt fisk, derefter til midterstykket ved dambruget ved Østerby Gård, hvor der heller ikke var meget gang i den.

Efter frokost tog vi stykket ovenfor put&take søen, og her gik der fiskebonanza i den. Her hjemtog jeg en regnbue på 44 cm og 880 gr, desuden 2 bækørreder på 36 og 40 cm. Så en fantastisk eftermiddag, hvor jeg også havde en meget stor bækørred på, som desværre smuttede.

Vi har også en tradition for, at vi skal have en forårsfisketur med min fætter og min storesøster, den var længe planlagt til 8.-9. juni, så afsted igen. Vi startede tæt på kroen, da fætter ikke går og ser for godt, og han opgav desværre hurtigt fiskeriet. Jeg tog op til stykket, hvor jeg mistede den store bækørred. Først gav det en regnbue på omkring 40 cm, en sølvfarvet ”guldørred” på 35 cm. Den store bækørred huggede med det samme, og blev landet. 44 cm g 860 gram. Senere igen en rengbue på omkring 38 cm, desuden flere genudsatte mindre bækørreder. Eftermiddagen gav en regnbue mere.

I dag blev det til en guldørred og 1 mistet guldørred. Man kan tydeligt se dem i den klare å, så det er bare at servere wobleren. Min søster tog en lille kildeørred.

Det har fået mig til at tænke på, at nogle i put&take søen ikke vil have en mindre fisk, som de jo ikke på genudsætte i søen, så smider de den måske i åen? Det eer jo noget griseri.

Men alt i alt 4 fine dage.

Mange hilsner

Erik Walter Nielsen

Tak for beretningen til Erik. Altid spændende at høre om andres fiskeri.

Knæk & bræk

Klaus