Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Havørred fra Stevns til Lars

Hej alle,

Lars Romby Nielsen, der hører til blandt foreningens mest ihærdige og skrappeste kystfiskere, har været en tur omkring det sydlige Stevns.

Lars fik tre fisk på et par timer. Alle tre fisk blev taget på ophængerflue – glimmerreje – monteret over et kobberfarvet gennemløbsblink. Alle tre fisk var blanke. Den første var lige omkring målet, den anden er den på fotoet, og den tredje var en tromletyk overspringer på omkring de 45 cm. Lars tog kun den store med hjem. Som man kan se på billedet er der bidmærker fra en sæl på siden af havørreden. Lars skriver, at tilsvarende bidmærker også var at finde på den anden side.

Havørreden på fotoet vejer ca. 2 kg og blev taget nede vest for Rødvig ved de store kalkrev. Lars fortæller at netop dette område ved Rødvig er det sted han er skvattet flest gange – helt ’down under’ … Som han skriver: Det er et af de steder, hvor jeg er begyndt altid at bruge vadestav. Forrige år var jeg helt under i starten af marts. Måtte på land og tage alt tøjet af. Vride de uldne og tømme mine waders… Ville egentlig til at tage hjem, men tænkte: Hvad fa’en…. prøver lige det næste rev. Seks kast senere havde jeg landet fire blankfisk – alle omkring de to kilo… Så tog jeg hjem.

Tillykke med fangsten til Lars. Herligt at han vil dele af sine erfaringer.

Knæk & bræk

Klaus