Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Geddejagt i marts – 11 kilos gedde til formanden

Hej alle

Marts har altid været en god måned at jagte gedder for mig. Foråret kommer snigende og gedderne bliver lettere at få i tale. Hertil bliver gedderne ofte 10-20% tungere når de begynder at få rogn. Jeg har selv været en del ude i marts og det er også blevet til mange fine gedder med en 11 kilos på toppen.

En kort tur lørdag den 4. marts med friske agnfisk sammen med Jens Blom gav mig 3 gedder med største på 111 cm og 8,2 kg. Gedden tog skallen brutalt – efter at vi lige havde bestemt os for at slutte for dagen.

Søndag den 12. marts var jeg på søen igen. Denne gang alene, men loaded med friske kampskaller. Turen gav 5 gedder med største på 113,5 cm og 8,5 kg. Lidt for slank efter min smag, men den må have været tidligt ude med gydningen eller også har det været en “overspringer”.

Den sidste gedde som jeg vil nævne blev fanget på falderebet inden gydningen, som prikken over det berømte i. Jeg havde som sidste år taget fri den sidste uge af marts for at nå at fange gedderne når de er tungest. Fiskeriet var ikke helt nemt, idet jeg om mandagen trak en nulbon, mens jeg tirsdag fik 4 gedder med den største på knap 5,5 kg. Onsdag blev en ufrivillig hviledag på grund af kraftig vind, men så skulle der tages revanche torsdag den 30. marts. Agnfisk havde jeg rigeligt af, og jeg var alene i båden. Vejrudsigten lovede silende regn og blæst det meste af dagen, men skal man fiske igennem, så skal man. Vel ude på søen blev stængerne sat med agnfisk og jeg dørgede afsted med den hækmonterede elmotor som bremse, og den frontmonterede til at styre og trække med. I et herresving var der pludselig hug på den yderste paravane, sikkert på grund af den lidt hurtigere sejlads. Det var en ganske pæn gedde, som jeg efter en kort fight fik i landingsnettet. Da jeg netop har fået den afkroget, går den inderste paravanestang på modsat side. I en hurtig bevægelse sætter jeg landingsnettet, stadig med gedden i, fast i en åregaffel, for derefter at tage stangen med gedde i den anden ende af linen. Jeg kan via de tunge rusk fra side til side mærke, at det er en god fisk, men den er efter et konstant pres klar ved bådsiden relativt hurtigt. Jeg har normalt ikke et ekstra landingsnet med, så jeg er nødt til at bruge det, hvor der allerede ligger en metersgedde i. Det lykkedes lige akkurat og jeg står nu med to fine gedder i landingsnettet. Den største blev målt til 109,5 cm og vejet til 11 kg ligeud, mens den mindste vejede 7,5 kg.

Af hensyn til den stores velbefindende havde jeg ikke tid til at tage billeder af den “lille” og måle den, men det går jo nok. Målsætningen i år er ihvertfald at fange et par endnu større gedder i løbet af 2017.

Knæk & bræk
Klaus