Kategorier
Fangstrapporter

Nordsøfisk til Ion samt en pæn brasen til næstformanden

Hej alle,

Så kom der lidt nyt fra Ion, der også har været på det store hav:

Hej allesammen,

Nu sidder jeg her kl. 02:30 og har været i bad og er på vej i seng ovenpå 3 døgn på Nordsøen i godt selskab. Det var en rigtig god tur, hvor der blev landet storsej, lubber og langer og sågar noget så sjældent som en “måler havtaske”!

 

Jeg var afsted med bedstevennen, der i øvrigt brillerede med turens største sej på hele 12,4 kg  – Tillykke til Michael!

For mit eget vedkommende udeblev de rigtig store, men jeg må indrømme, at jeg bommede et par rigtig gode hug. Derfor måtte jeg “nøjes” med følgende topfisk:

Lange 9,6 kg. Bundmede med halv makrel og blinkerforfang.

Sej 9,5 kg. Pirk og ophænger fisket meget aktivt på 160 meter vand.

Lubbe 3,5 kg. Bundmede, blinkerforfang og hel lille makrel

Makrel 900 g. Pirk og ophænger på let grej i overfladen.

Rødfisk 400 g. Let tackel fisket over vrag (som alle andre fisk i øvrigt) men med mål i arter og ikke størrelse. Min første rødfisk i øvrigt.

Turens største fisk blev:

Lange på 18,6 kg

Sej på 12,4 kg

Torsk på 10,2 kg

Havtaske på 10,1 kg

Lubbe 6,5 kg

Der blev af de 12 aktive lystfiskere fanget 18 målere fordelt på 4 arter og der blev på turen i alt fanget 11 arter.

Snyd ikke jer selv for en tur med Per og Bodil. Hvis I gerne vil fange mange og store fisk, er det klart stedet og båden herhjemme!

Venlig hilsen 

Ion Hoe Nielsen

Stort tillykke til Ion med fangsten. Ion har ligesom Ask saltvand i blodet og det er ikke kun småfisk, som han har fanget gennem tiden. Da jeg spørger om han ikke lige kan fortælle lidt om hans “fiskehistorik” kommer følgende: 

Du gode….. Hm…..!

Startede allerede mit fiskeri på Øresund i december 96′ inden jeg blev dæksdreng på Hanne Berit i 97´ og senere Nadia fra 99´. Frem til dato har jeg nok fanget knap 100 målere med den største på 16,3 kg. I Norge har jeg til gengæld fået yderligere 60 med de to største på henholdsvis 20,5 kg og 22,8 kg. Så i omegnen af 150-160 målere i alt, det inklusive sej, lange og torsk. Sej 12,5 kg i Norge, lange 23 kg i DK, torsk 22,8 kg i Norge. Det er mærkeligt nok aldrig lykkedes mig at fange målertorsk i Nordsøen gennem de 10 meget aktive år jeg har haft derovre, det piner mig i øvrigt lidt….!.

Man kan vist roligt sige, at Ion er en af foreningens hard core saltvandsfiskere. Godt for os andre, da han bl.a. altid er klar til at dele sine erfaringer.

Vor næstformand Jens Blom var i forgårs aftes i De Gamle Lergrave, hvor han snuppede en pæn brasen på 3,050 kg.

Den tog en flådfisket majs i mørket i Svanesøen. Peter Møller og undertegnede var med i båden, men vi kunne kun prale af et par mindre skaller og aborrer. Det bedste fiskeri ligger bag os, idet maj og juni altid topper inden grøden for alvor når at dække bunden. Hyggen i båden og naturoplevelsen kunne man dog ikke tage fra os.

PS: Jens beklager cigaretten, men brasenen huggede lige som han havde tændt den. Næste gang bliver den fjernet med photoshop:-)  

Knæk & bræk

Klaus