Kategorier
Fangstrapporter

Å-premiere med perfekt vandføring samt gedder fra De Gamle Lergrave

Hej alle

Så blev den endelig tid til å-premiere og at dømme efter antallet af fiskere dernede idag, så var der vist opsparet en del fiskefeber. Der blev taget fisk, men der skulle arbejdes for det. Peter Møller og undertegnede havde forudset, at der ville komme run på, og i lyset af en god gedde fra lørdag (billede nedenfor), så var vi i stedet taget på geddefiskeri i De Gamle Lergrave.

Peter Lottrup var ved åen fra morgenstunden og indtil middag havde han således nok mødt 14-16 medlemmer og/eller dagkortfiskere. Rasmus, Peder, Louis og Kristoffer fra Fisketeamet var der også og jeg mødte dem ved Kongevejsbroen. De havde fisket fra det blev lyst, men desværre ikke fået noget andet end et par hug. De havde dog hørt om en 4-kilos, der var røget af krogen samt at en af vore medlemmer havde nappet en havørred på lidt over 2 kg, der naturligvis var blevet genudsat. Zlatan var også ved åen, men han opgav på grund af de mange fiskere. Generelt vil jeg også sige, at åen er klart bedst, når man er første mand, der går ned over et stræk. Åens havørreder er ekstremt følsomme og kan fornemme de mest forsigtige støvletramp. 

Inden jeg selv nåede i åen havde jeg lige været i De Gamle Lergrave sammen med Peter Møller, hvor et par timers fiskeri gav to gedder på 3,5-4,0 kg til Peter, mens jeg selv trak en nulbon. 

Jeg selv fiskede mest med flue, idet jeg dagen før havde fået en fin og vinterfed 4,5 kilos gedde langs kanten i den lange sø. 

Da jeg efter geddefiskeriet nåede i åen valgte jeg et stræk af Usserød Å, hvor jeg var snydeheldig, at være den første. Det gav 2 halvmeters havørreder, som var temmelig slanke, men godt fightende. Jeg bommede desværre en noget større fisk, men nu ved jeg, hvor den lurer, så jeg skal nok få den på krogen igen:-)  

Knæk & bræk

Klaus