Kategorier
Fangstrapporter

Storgedde fra De Gamle Lergrave

Hej alle

Fiskeriet i De Gamle Lergrave efter gedder har været temmelig sløjt de seneste år. De hårde vintre, skarvkolonien på “Tangen” og ikke mindst østeuropæiske tyvfiskere har været de primære  forklaringer på det pauvre fiskeri. Sidste år blev der dog taget to gedder på henholdsvis 6,9 kg af undertegnede og 7,6 kg af Abdullah fra Fiskeskolen, så måske er der håb forude.

Denne søndag eftermiddag var isen lige forsvundet over det meste af søerne, og Peter Møller fik mig på denne baggrund overtalt til en smuttur med jerkbait-stangen. Vi startede i det lave område bag øen i nordenden, men her var stendødt. Vi roede så til sydenden, hvor der var en smule læ, men også is. Vi lagde os ved iskanten og kastede løs. Først snuppede Peter en 3 kilos på en orange 4-play wobler, hvorefter jeg fik en i samme størrelse i samme lille område på en “Mike The Pike”. Vi tog så en tur langs iskanten med woblere bag båden, men vendte hurtigt tilbage til åstedet, idet vi troede på, at der kunne være flere i området. Peter fik hurtigt en mindre gedde indenfor de samme 5 m2, hvorefter jeg havde et godt hug, og nåede at se en stor bredside, der vendte tæt på båden. 2-3 sekunder efter kom Peter svømmende med sin wobler i området. Den blev angrebet og så var fighten igang. Jeg mente, at det nok var en +5-er, men da den kom i overfladen så vi begge, at den nok snarere var en +7-er. Efter et par udløb var den klar til nettet og så blev der vist råbt “Yes”. Gedden blev hurtigt afkroget, målt til 98 cm og vejet til hele 9,55 kg.

Gedden var virkelig massiv over ryggen og havde en ordentlig dunk, så vægten løj ikke. En fantastisk flot og velnæret geddemadamme.

Vi fik ikke mere, men mon ikke, at vi skal have satset lidt mere på lergravssøerne i 2014, da noget tyder på, at formkurven er stigende.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Der er igen opdateret fangstinformation under “Ånyheder” på medlemssiderne:-)