Kategorier
Fangstrapporter

Super sløve februar-gedder

Hej alle

Jeg har via Facebook fået kontakt til en af bagmændene til pikeflydenmark.blogspot.dk og som Web www.pikefly.dk nemlig Jonas Reeh. Han er en herlig fyr og og vi har en del tilfælles mht. søfiskeri, så der var ikke langt fra tanke til handling tirsdag den 11. februar, hvor der pludselig viste sig en mulighed for en tur sammen. Jeg synes, at han skriver godt, hvorfor jeg har sakset 99% af hans beretning fra hans blog nedenfor (bedøm selv og tjek hans blog). Han skriver:

I går var vejret endelig blevet fiskevenligt igen, så dagen skulle selvfølgelig bruges på at jagte storgedderne på søen. Alt var kørt i stilling: En god fiskemakker, masser af store agnfisk, ingen vind og en sø, hvor der var taget store fisk et par dage forinden. Fiskefeberen steg også lige et par grader eller fem, da vi under klargøring af båd hører at en anden båd på søen har fanget en drømmefisk på 11 kg. Nu kunne det bare ikke gå galt!

Vi startede med at søge fiskene på søens dybere område, men der var ingen gode ekkoer eller byttefisk at lokalisere, så vi sejlede videre. Desværre skulle det vise sig at være sværere end forventet at finde fiskene og de første 3 timer inden frokost skete der intet på stængerne eller på ekkolodet.

Frokosten blev hevet frem og vi fik lagt en strategi for eftermiddagens fiskeri. Ny kurs blev sat og alle skaller blev tjekket. Det hele spillede. Nu manglede vi bare huggene. Der skulle heldigvis ikke gå længe før en af paravanerne bukkede under. Klaus fik hurtigt givet modhug og så var der fast fisk – Endelig! En flot og tyk gedde på 5,5 kg og 87 cm kunne efter få minutters fight glide i nettet. Yes!

Nu begyndte vi for alvor at tro på det igen og der begyndte også at vise sig et par gode bananer på ekkolodet. Se bare her, hvor Klaus efter at have spottet bananen løfter sin bundfiskede skalle op mod den og den så dykker ned lige forbi den..:

Desværre kom der aldrig rigtig gang i den og vi fik kun 2 små (men flot tegnede) pindegedder resten af dagen.

“Heldigvis” havde det også været en rigtig svær dag for de andre både, så vi må bare indse at gedderne er svære at lege med når vandet kun er 1-1,5 grader.

Dagen sluttede i øvrigt med at jeg skubbede en af mine stænger i vandet, så sig endelig til hvis I får  en 9″ SG MPP stang med et Shimano Technium hjul på krogen 🙂

Alle 3 gedder blev selvfølgelig genudsat.

Knæk & bræk

Jonas Reeh

Til beretningen ovenfor kan jeg kun tilføje, at vi virkelig gav den ikke bare en skalle, men mange (- og meget store) skaller. Vi havde 4 kontakter yderligere, men de blev ikke hængende (2 af dem stjal skallen). Tilbage er bare at konstatere, at gedderne ikke var i stødet, og sådan er det jo nogle gange. Vi må bare på den igen.

Knæk & bræk

Klaus

PS. Til medlemmer er der under “Å-nyheder” en ny fangstrapport:-)