Kategorier
Fangstrapporter

Laks fra Lagan og Mørrum, en smuk skælkarpe og en stor havørred fra åen

Hej alle

Så var der endnu en fangstrapport fra Mogens Marcus Mentz, der efter en våd dag ved Lagan fik varmen med en laks på 89 cm og 5,5 kg.

Han efterlyser iøvrigt et sted, hvor man kan få røget sine fisk. Som han skriver: Jeg har netop været forbi Nordhavnens Røgeri, hvor man beklagede, at man ikke længere kan ryge fisk for private. Man stoppede dermed for 2 måneder siden. Grunden er, at Fødevarestyrelsen har udsendt en bestemmelse om, at Røgeriet skal kunne dokumentere oprindelsen af de fisk, som de ryger. Det er ikke nok dokumentation, at fiskeren fortæller, hvor og hvornår fisken er fanget. Skulle der være nogle medlemmer eller andre, der kender et privat sted, der kan ryge, er de velkomne til at sende en mail til undertegnede på klaus@naal.dk.

Jeg selv var i weekenden i Mørrum igen, hvor vi var 5 mand, der fiskede på Knaggalid-strækket i 2 dage. Lørdagen regnede væk, men det lykkedes dog en af deltagerne at fange en laks på knap 6,5 kg på flue. Søndagen var anderledes behagelig, da det for det første ikke regnede, og for det andet, var det dagen efter at der – udover at have regnet big time også havde været lukket op for sluserne til søen Åsnen længere opstrøms (såkaldt “Klunkning”). Denne cocktail havde også en meget positiv effekt på fiskeriet, idet vi allerede tidligt om morgenen så en dansker, der fightede en havørred på enhåndsflue. Den viste sig at være 65 cm og blev genudsat. Han kunne fortælle, at der også var andre, der havde fået fisk på strækket. Motivationen var nu absolut til stede, og efter en halv times fiskeri fik jeg et godt hug, der dog desværre slog sig af i et stort spring umiddelbart bagefter. Surt show, men jeg tog da revanche senere på eftermiddagen, idet det endelig lykkedes mig at lande en god hybrid efter en dramatisk fight.

En hurtig måling til 84 cm (ca. 6,5 kg), et billede og så ud igen i fin form. Herligt!

Fra Claus Banholtz har jeg modtaget følgende rapport:

Hej Klaus

Så er det ved at være sidste udkald i karpesæsonen, og det skulle udnyttes til en aftentur til et lille vand, som normalt fisker godt både forår og efterår.

Vi ankom til søen ca kl.16:30 og fik hurtigt rigget til, 3 bundstænger og en flådstang.

Vi fik blandet foder, og imens jeg kastede foder ud, lagde jeg lige min boiliestang ned til højre for mig og 5 min senere var der kontakt til en fisk og efter et par hurtige udløb kunne jeg lande årets største skælkarpe på 7,8 kg…..lækkert og et par hurtige billeder og fisken kunne svømme videre.

Foderet begyndte så småt at virke og bundstængerne blev kastet ud, 2 min senere var der bud på min midterstang , modhug og fast fisk…..denne fisk gav en rigtigt god fight da den blev taget på en 1,25 lbs drennan stang og 0,20 line…sjov fight ( fisken vejede forresten 4,7 kg og atter en skælkarpe).

Det blev ikke til mere denne dejlige aften,men aftenen var for mit vedkommende reddet og bilen kunne atter vende hjem igen med et par glade fiskere, der dårligt kan vente på at komme afsted igen.

Mvh

Claus Banholtz

Stort tillykke til Claus (flot billede!). Fra Henrik Ivar Jensen har jeg modtaget følgende tankevækkende rapport fra et par ture til Nive Å:

Hej Klaus.

Ville lige give dig lidt updates fra åen. Fredag: En fin på land til min kammerat på 2 kg. Lørdag tog jeg derned og havde en op og hilse. Så så jeg en line, der var kastet ud i vandet. Og et sekund senere, så jeg en mand stå 50 meter højere oppe af åen. Da han så mig, skal jeg love for, at han fik benene på nakken. Efterfølgende fandt jeg ca. 20 åleliner i åen. De er væk nu. 🙂 Jeg tog afsted igen idag og oppe ved møllen lå der en stor ørred i åen på 70 cm og renset.

Hvem fanden renser en så stor fisk og derefter kaster den i åen?

Vh

Henrik Ivar Jensen

Det er ikke godt at vide, men et gæt er, at den pågældende fanger i forbindelse med rensningen af ørreden har set orm eller anden forurening i dens mave, og derfor ikke har villet tage fisken med hjem. Who knows?

Undertegnede har også været en tur i åen, men det gav kun en håndfuld aborrer og en lille gedde. J

Knæk & bræk

Klaus