Kategorier
Fangstrapporter

Nytårstorsk og havørred fra Øresund samt en stor gedde fra Furesøen

Hej alle

Det er efterhånden lidt tid siden, at jeg har modtaget fangstmeldinger eller selv fanget noget, men så er der jo ikke andet at gøre end at tage ud at fiske.

Igår var jeg derfor med Jens Blom på en trollingtur på Øresund. En fornuftig farvandsudsigt og pænt vejr uden nedbør gav optimale vilkår for fangst af nytårstorsk og måske også en enkelt havørred.

Alle stænger var sat kl. 8.45, men der gik en hel time førend den første torsk meldte sig ude på Lous Flak. Herefter var der fast arbejde med at sætte stænger, hive torsk i land, sætte stænger, hive torsk i land osv. Mange blev det til (35-40 stykker – flest mellem 2 og 3 kg) men ørrederne udeblev indtil eftermiddagen, hvor jeg snuppede en lille men velproportioneret fisk på 42 cm.

Ørreden var dog stor nok til at det orange (ørred i båden) flag kunne hejses:-)

Vi fik yderligere et par undermålsørreder, men de blev naturligvis genudsat. Disse blev fanget på Apex i grøn, mens den “store” ørred tog et Piratblink i blå/rød. Torskene blev primært fanget på woblere på den nederste downriggerstang.

Nytårstorsken var reddet, og i disse tider, hvor torsk med hoved kan købes i Superbrugsen for 90 kr. kiloet (laks koster til sammenligning 80 kr. kiloet), er det jo ikke så ringe endda.

Mens jeg var på Øresund fik jeg via en sms fra Thomas Jeppesen en lidt forsinket fangstrapport fra Robert Abrahamsen, som Store Bededag havde været på Furesøen, og der snuppet en virkelig stor geddemadamme på 9,6 kg. Gedden havde taget en gul/brun/vissengrøn og vægtbelastet 4-play wobler 5-6 meter nede, og havde kæmpet godt og nærmest stået fast 10 meter under båden i lang tid inden den havde overgivet sig.

Stort tillykke til Robert med fangsten, der faktisk gik lige ind og vandt geddekategorien i Årets fisker konkurrencen foran snuden på undertegnede, der i november fik en gedde på 7,3 kg.

Konkurrencen for 2011 er slut nu, og årets fisker blev ikke overraskende Claus Banholtz skarpt forfulgt af undertegnede, Emil Hejberg og Joachim Fabricius. En endelig liste med årets fangster vil blive lagt på hjemmesiden snarest muligt, og der vil være flotte præmier fra vore sponsorer til vindere af de enkelte kategorier og nr. 1-3 i den samlede konkurrence. For at modtage præmie skal man møde op på generalforsamlingen i Fiskehuset, Byvejen 10 i Niverød, der finder sted torsdag den 9. februar. Møder man ikke op, vil præmien gå til næste fanger på listen!

Tak iøvrigt til alle, der i årets løb har bidraget med fangstrapporter, og dermed bl.a. været med til at gøre hjemmesiden lidt mere spændende. Jeg glæder mig til at modtage mindst lige så mange rapporter i 2012.

Alle medlemmer af Nive Å´s Lystfiskerforening og andre besøgende på hjemmesiden ønskes et godt og lykkebringende nytår.

Knæk & bræk

Klaus