Kategorier
Fangstrapporter

Havørred inden fredningen samt flere aborrer fra St. Vejle Å

Hej alle

Mogens Marcus Mentz har været en tur i åen inden fredningen.

Han skriver:

Hej Klaus
Jeg var et par timer ved Nive Å med min letspinnestang i dag (07.11.2011). Kl. ca. 13.15 huggede en fisk. Den tog indledningsvis godt fat, men syntes så at tabe pusten. Da jeg fik den op, kunne jeg se, at den var kroget med 2 kroge – én i overmunden og én i undermunden, så munden var lukket, og den kunne ikke få vand til gællerne.
Det var en flot havørredhan på 2,20 kg. og 60 cm., hvilket giver en konditionsfaktor på 1,02.
Jeg tog den på en 4 g Stripper i kobber med sort ca. 80 meter ovenfor broen over Ny Strandvej.
Med venlig hilsen
Mogens Marcus Mentz

Stort tillykke med fangsten til Mogens Marcus (blodet viser vist tydeligt, at den var dybt kroget). Husk iøvrigt at fredningen i åen gælder for perioden 16. november – 15. januar (begge dage incl.). I kan derfor endnu nå at fange en af de store opgængere, som jeg selv har observeret flere af i den senere tid. Hele åen gynger, når de bliver skræmt af tramp langs bredden.

Jeg selv fik i lørdags lejlighed til at tage på endnu en tur til St. Vejle Å. Aftenen før havde jeg været nede på havnen for at stryge nogle rejer, og det var heldigvis gået godt, så nu var jeg bare klar. Vel fremme blev det hurtigt klart, at der var rigtig mange ude i de gode vejr. Jeg fandt dog heldigvis en plads for mig selv, og fik sendt flåddet i vandet ude midt i karret, som det også kaldes. Her kan til tider stå ubegribeligt mange fisk, heriblandt især aborrer, skaller og brasen. Også havørreder er der en del af, og ind imellem kan man endda være heldig at se dem vende i overfladen.

Der gik ikke mange sekunder før flådet gik under og en fight var igang. Efter 4 timers fiskeri var status, at jeg ikke havde flere levende rejer, men også at 30-40 aborrer havde været inde og vende. Det var iøvrigt helt tydeligt, at der var bideperioder, og at især en kortvarig åbning af slusen virkelig satte skub i aborrerne.

To af de fangne aborrer var over kiloet og vejede henholdsvis 1275 g (43 cm) og 1100g, mens de fleste andre var mindre aborrer på 300-400g. Alle blev genudsat. Dagens største bommede jeg desværre på kanten af mit pandenet, men sådan er det jo ofte. Jeg vil anslå den til at have vejet 1500-1600g. Surt show, men så er man jo bare nødt til at prøve igen en anden god gang.

Knæk & bræk

Klaus