Kategorier
Fangstrapporter

Fine fluefisk fra Sverigeskysten + Update fra Øresundskysten

Hej alle

Et par fangstmeldinger er indløbet de sidste par dage. Den første er fra Peter Lottrup, der lørdag den 16. april var en tur på Sverigeskysten (syd) med fluestangen og en kobberbasse for enden af forfanget. Han fik både en på 70 cm og ca. 3 kilo og en på 65 cm og ca. 2½ kilo.

Begge pænt blanke, men stadig for tynde efter hans smag (under 1 efter Fultons formel), derfor blev de genudsat. De gav dog super underholdende fights med udløb og spring ud af vandet. Han mistede desuden en fisk på 1 – 1½ kilo i sidste kast som han anslog til at være blank.

Herudover fortæller han også, at han i sidste uge på Rungstedstrækket en tidlig morgen nappede en flot kysttorsk på hele 2,5 kg. Den tog gennemløberen hårdt og præsterede et udløb på ca. 15 m, hvorfor Peter ikke underligt et kort øjeblik troede, at han havde en særdeles tung havørred på krogen. Det ændrede sig hurtigt, da den herefter bare blev tung, men medgørlig.

Med hensyn til kysttorsk hermed et tip til alle. De er allerede ved kysten nu, og tager du aftenfiskeriet er det svært at undgå at fange dem. Thomas Jeppesen, Kasper Lohse og Zlatan Delic fra foreningen prøvede dette ved Abelone strækket i sidste uge og fik fine torsk op til 1,5 kg, men havde også en del hug, som ikke blev siddende.

Undertegnede var selv på færde på Abelone strækket imorges (søndag) kl. 6-8.30. Kort efter at jeg var startet havde jeg på en gennemløber en fin følger i niveauet 1,5 kg. Herefter skiftede jeg til en lille Salty wobler i tobisfarve, hvorefter jeg i løbet af de næste par timer havde 2 hug samt landede 2 undermålere. Nogen gange har skift til en mindre agn kunnet lokke efterfølgere på banen, men desværre ikke denne gang. Torsk mærkede jeg intet til.

Knæk & bræk

Klaus

 

Efter ovenstående var skrevet var Zlatan og undertegnede på Rungstedstrækket mandag aften. Her oplevede vi springende undermålshavørreder, en enkelt undermåler til Zlatan, et par følgere samt to torsk på lige over 1,5 kg til undertegnede.

Tirsdag morgen tog jeg selv afsted en times tid og fik der 3 havørreder, heraf to undermålere, samt en enkelt fin havørred på 53 cm og 1,35 kg.

Der er pænt gang i den på kysten i øjeblikket!

/Klaus