Kategorier
Fangstrapporter

Så kom foråret og dermed masser af fangster

Hej alle

Der er indløbet en del fangster de seneste dage, bl.a. nogle som var blevet sendt til den emailadresse, som var blevet nævnt i seneste nummer af NÅLEN, nemlig klaus@naal.dk. Denne mailadresse fungerer desværre ikke endnu, så send venligst istedet fangstrapporterne til klaus@vestergaard.mail.dk.

Emil Hejberg har sendt to rapporter:

 

I søndags d. 20/3 smed jeg alujollen i vandet og sejlede ud til alle de andre småbåde og turbåde, der lå ude foran Ålsgårde. Startede med drivfiskeri men det gav intet og jeg begyndte derfor at lede efter buler. De næste 3 tre timer ramte jeg 4 buler, med 5 torsk til følge, som alle huggede på pirken. Fiskene vejede mellem 1,5 og 2,9 kg. Jeg vil gerne tilmelde torsken på 2,9 kg til årets fisker.

Og den seneste fra Emil:

 

 

Det var endelig blevet tid til at komme ud og fiske rimter igen, så d. 3/4 stod min kammerat Frederik og jeg klar ved Tryggevælde Å da solen stod op. Vi havde som sædvanlig medbragt en quiver stang, som var tilrigget med et paternoster tackle, og toastbrød som agn. Efter blot 10 min. fiskeri fik jeg en flot fisk på 2250 gr, men derefter døde fiskeriet fuldstændig. Da vi ved middagstid havde været uden fisk i 5 timer måtte der ske noget, og vi gik opstrøms åen i et forsøg på at finde nogle fisk. På et smallere stræk spottede vi nogle stykker der dog ikke var interesseret i vores brød, så med banksticken blev der fundet lidt orm for at se om det kunne udløse et hug. Det gav hurtigt bonus med en ny pr rimte på 2400 gr. og ikke lang tid efter kunne jeg også slutte af med en mindre fisk på 1500 gr. Frederik fik også tre fisk i løbet af dagen mellem 500-1500 gr. Det blev en noget fiskefattig affære i år, men trods alt fik jeg dog 2 flotte fisk.
Stort tillykke med den nye PR – En virkelig flot rimte, der må være ny klubrekord (en oversigt over disse er under udarbejdelse)!
Herudover har jeg fået en enkelt rapport fra Claus Banholtz:
Var på karpesats i weekenden, men fik desværre ingen karper men på små boilies fik jeg 5 skaller op til 800 g, med de 3 største på 800, 750 og 720 g. Skallerne blev taget på andendagen med 1x 10 mm boilie. Disse var godt nok ment til karperne, men da jeg fangede den første tænkte jeg, at der måtte være flere, og større. Så jeg tager nok lige en tur mere i weekenden!
I tillæg til ovenstående fangster har jeg fået en melding fra Mogens Marcus Mentz, som i Nive Å den 31. marts ca. 150 meter neden for Usserød Å’s tilløb snuppede en gedde på 2,3 kg på et rød-gult 12 grams blink. Den 3. april var han ved åen igen og fik der på en 7 grams Stripper en blank havørred på 42 cm og 1100 gram. Den huggede ca. 120 meter oven for broen over Ny Strandvej.
En lidt anderledes historie har jeg via formanden modtaget fra Tina Nielsen:

På en fisketur ved åen, var jeg så heldig at fange en meget fin strømgedde. Den endte sine dage som skønne fiskedeller. Da den blev renset, mærkedes dens mavesæk “stenhård” og ved nærmere eftersyn skyldtes dette, at den havde ædt en krebs. Så det kunne jo være man skulle satse på krebsefiskeri. 😉

Er der andre som har oplevet krebs i åen? Håber blot at det ikke er signalkrebs, som invaderer systemet til skade for ørredæg og yngel. 🙁

Forøvrigt synes hun, at er det en fryd at færdes ved en ren å. Det flyder næsten ikke mere med affald. Tillige er der på godt og ondt flere steder slået og beskåret vegetation.

——-

Fangstredaktøren har selv været ved Isefjorden sidste søndag, hvor jeg var så heldig at snuppe en fin blank flueørred på 53 cm og 1475 g. Den tog en rejeflue med store øjne og gav en god fight.

Knæk & bræk

Klaus