Udslip af 200 liter sæbe i Usserød Å

Hej alle

Fik lige en dårlig nyhed idag fra Team Vand og Natur fra Fredensborg Kommune. Morten kunne således berette om et udslip af 200 liter sæbe i Usserød Å i fredags. Som det ser ud nu klarer fisk og dyr sig heldigvis. Morten gik flere ture langs åen uden at se nogle døde fisk. Han har også snakket med Hede Danmark som har grødeskåret i åen hele weekenden og de har ikke set nogen døde fisk. Han har til gengæld set, at fiskene står klumpet sammen flere steder, hvilket tyder på lavere iltindhold i vandet. Hvis I ser noget må I gerne melde tilbage.

http://lokalavisen.dk/derfor-skummer-aa-over-rengoeringsproducent-haeldte-200-liter-saebevand-direkte-i-kloakken-/Regionale-nyheder/20161010/artikler/310109987/1051

Som det kan læses af artiklen fra Lokalavisen har Beredskabet oplyst, at der er styr på situationen. Vi andre holder vejret..

Mvh

Klaus

Dansk Brakvands Cup 2016

Hej alle,

Gedder har altid haft en særlig plads i mit fiskeri, og at jeg så fik investeret i en toptunet alujolle sidste år og derefter i den grad blev bidt af fiskeriet efter brakvandsgedder, gjorde det naturligt også at tilmelde sig Dansk Brakvands Cup, der løb af stablen i den forgangne weekend. Arrangementet hører med mere end 250 deltagere fordelt på ca. 100 både og en præmiesum på over 200.000 kr. til blandt Danmarks største. Fiskeriet foregår i området omkring Møn.

Læs resten

Weekendtur til Mørrum

Hej alle

Weekenden 23.-25. september stod i Mørrums tegn. Undertegnede var for 14. gang arrangør for en flok entusiatiske lystfiskere, der alle ville opleve de smukke stræk af åen og ikke mindst have muligheden for en fight med de ofte store havørreder og laks. En meget lav vandføring havde gjort det endog meget svært, men det lykkedes dog Lars, at snuppe en flot hanlaks på 92 cm på en spinner.

img_3526

Læs resten

Trøstpræmie ved Karup Å

Hej alle,

I forbindelse med mit arbejde kommer jeg en del rundt i Danmark og torsdag den 15. september skulle jeg til det jyske. Hvad var mere naturligt end at tage fiskestangen med. Karup Å skulle besøges, og planen var at fiske eftermiddag/aften og så tage det tidlige morgenfiskeri inden hjemturen til Sjælland. Carsten Ryby, vores tidligere formand og Rasmus, en Facebook-fiskeven fra det jyske, havde givet mig et par tips, så jeg var klar på Hagebrostrækket sen eftermiddag. Troen på fisk var ikke så stor, da solen stod højt på himlen og det var varmt. Alligevel skulle der ikke gå en time, førend jeg havde et voldsomt hug på spinneren og en stor (+7 kilos) mørk havørred sprang ud af vandet. Den tog et langt udløb opad åen, men stillede sig så i et dybt hul. Efter lidt pres fra siden var det som om, at den havde svømmet omkring en hegnspæl eller en anden bundstruktur. Udfaldet blev uheldigvis at spinneren slap sit kroghold. Bad luck. Jeg fiskede lettere deprimeret videre, men lige inden det blev mørkt lykkedes det alligevel at lande en mindre ørred. Den var ikke helt almindelig, idet det var en tigerørred, der er en krydsning mellem en almindelig ørred og en kildeørred.

14264164_10209067199750399_6316574894658715117_n

Tigerørreden var 47 cm og vejede 1,3 kg. Den var tydeligvis undsluppet et dambrug langs åen, og endte nu som en trøstpræmie til mig. Næste morgen gav ingenting, men naturoplevelsen var i den grad unik, og noget man kan leve længe på.

Knæk & bræk

Klaus

Usserød Å-dagen søndag den 18. september

Hej alle,

Til orientering vil der imorgen søndag den 18. september blive afholdt Usserød Å-dag. Dagen er arrangeret af Fredensborg Kommune og vores forening har fået fornøjelsen af at stå på post 6, hvor vi skal fortælle lidt om fiskeriet i åen og åens fisk i tidsrummet kl. 13-17. Bjarne Dueholm vil sammen med undertegnede deltage fra foreningens side, men alle medlemmer er meget velkomne til at kigge forbi posten, der er placeret ved jernbanebroen, hvor åen løber under.

På nedenstående links mv. vil du kunne finde relevant information, herunder selve ruten.

https://www.fredensborg.dk/borger/oplevelser/usseroed-aa-dagen

usser%c3%b8d%c3%a5dagen-ruten

Vel mødt!

Bjarne & Klaus

 

Kæmpe makrel til Louis fra Øresund

Hej alle,

Juniorleder Zlatan Delic har efterhånden været ude en del gange med Zimba i løbet af sommeren. På mange af disse ture har han inviteret foreningens juniorer med, hvilket har givet anledning til mange flotte fangster. Således også i onsdags, hvor det på en eftermiddags-/aftentur lykkedes at fange rigtig mange makreller. Største på hele 1,22 kg blev fanget af Louis Dam Jespersen, men både Peter Fog Pedersen og Rasmus Schandorf samt Zlatan fik mange og store makreller. De fleste fanget på flåd og sildestrimmel.

 

louis

Læs resten

Peter fanger flot søaborre, mens Erik får en god ørred i åen

Hej alle,

To af foreningens juniorer, Peter Fog Pedersen og Kristoffer Kindberg, var i mandags på fisketur. Det blev der følgende lille beretning ud af:

Hej Klaus

Igår var Kristoffer og jeg igen taget den lange tur ud til søen, hvor vi også var i sidste uge for at jagte aborrer. Da vi ankommer og har fået rigget til, går der ikke lang tid, så har Kristoffer fast fisk, en aborre på ca 500 gram. Kristoffer fik så en til på ca, samme størrelse. Og så blev det min tur med en rigtig fin aborre på 970 g. Vi får så en masse små. Men ud af det blå dykker mit flåd. Jeg griber stangen og giver modhug. Jeg kan mærke det er en god fisk. Efter lidt tid ligger den i nettet, og jeg siger til Kristoffer, at det kunne være en ny PR det var det så også. En flot fed aborre på 1,3kg.

14316065_660434710773239_895092596_o

Læs resten